Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Borbély László és Gilad Erdan környezetvédelmi miniszterek közös szándéknyilatkozatot írtak alá
2011. 11. 24.

November 24-én, a Jeruzsálemben tartott közös kormányülés alkalmával, Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter és Gilad Erdan, izraeli környezetvédelmi miniszter közös szándéknyilatkozatot írtak alá, amelyben egy kétoldalú környezetvédelemmel kapcsolatos együttműködési megállapodás minél hamarabbi aláírását szorgalmazzák.

A közös nyilatkozat egyik legfontosabb célja Románia és Izrael környezetvédelemmel kapcsolatos együttműködésének megerősítése. A dokumentum a vízgazdálkodás, fenntartható hulladékmenedzsment, klímaváltozás, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése, az élővilág sokféleségének megőrzése, újrahasznosítható energiák generálása, természeti katasztrófák (árvizek, szárazság) és környezetszennyezések kezelése, valamint vízmenedzsment-technológiák átadása terén szorgalmazza a két környezetvédelmi minisztérium együttműködésének hatékonyabbá tételét.

A közös kormányülést megelőzően, Borbély László és Gilad Erdan, november 17-én, egy kétoldalú találkozó alkalmával, Tel Avivban tekintette át a két minisztérium együttműködésének jelenlegi helyzetét. Az akkori találkozón a miniszterek egyetértettek abban, hogy fontos lenne néhány izraeli tapasztalatcsere-látogatást szervezni a romániai vízgazdálkodási szakemberek számára.

A közös kormányülések céljával kapcsolatosan Borbély László elmondta: ezek az események olyan sajátos alkalmak, amikor fontos együttműködései megállapodások születnek és hathatósabban fel lehet hívni az adott ország üzletembereinek figyelmét Románia adottságaira, valamint a kormány által eszközölt közép- és hosszútávú befektetések nyújtotta lehetőségekre.  Címkék: Borbély László, Külkapcsolatok
Archívum »