Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Ülésezett a Fehér megyei Önkormányzati Tanács
2011. 11. 30.

2011. november 29-én a nagyenyedi Dr. Szász Pál Magyar Közösségi Házban tartotta ülését a Fehér megyei Önkormányzati Tanács (FÖNT). 

A megye polgármesterét, alpolgármestereit és helyi tanácsosait tömörítő testület ülésén az RMDSZ Főtitkárságát Horváth Anna, önkormányzatokért felelős főtitkárhelyettes képviselte, illetve részt vettek a megyei decentralizált intézmények RMDSZ-es intézményvezetői is.

Az ülést Kováts Krisztián, megyei RMDSZ-elnök, illetve Krecsák Adalbert, a Fehér megyei Önkormányzati Tanács elnöki beszámolója nyitotta.

Az önkormányzati tisztségviselők összegezték az elmúlt időszak megvalósításait, felleltározták az elkövetkező évben megoldásra váró problémákat, a különböző infrastrukturális beruházásokra leadott pályázatok helyzetét, a helyi magyar közösségeket érintő kérdéseket, listázták a 2012-es év helyi rendezvényeit, továbbá röviden ismertették a 2011-es népszámlálás tapasztalatait, eredményeit.

Kováts Krisztián részletesen bemutatta azt az együttműködési megállapodást, amely Kovászna megye Tanácsa és a Fehér megyei RMDSZ között jött létre. Mint mondta, ez lehetőséget teremt a két megye magyar közösségei közötti szorosabb kapcsolatok kialakítására, megfelelő keretet nyújt különböző kulturális, oktatási és tudományos programok lebonyolítására.Címkék: Fehér, Horváth Anna
Archívum »