Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Hasznosítanunk kell az erdőt, de nem úgy, hogy a fákat kivágjuk - Oroszhegy is csatlakozott a RobinWood Plus projekthez
2011. 11. 30.

Az oroszhegyi polgármesteri hivatalban írták alá november 30-án a RobinWood Plus ELWOOD alprojektjére a szerződést Borboly Csaba Hargita Megye Tanácsának elnöke és Bálint Elemér Imre Oroszhegy polgármestere. A szerződés értelmében Oroszhegy önkormányzata 55 000 eurót költhet tapasztalatcserére, olasz, francia és finn partnerek bevonásával, Hegyvidéki desztinációk címmel. Az ünnepélyes aláíráson a polgármester kijelentette:

– Az erdőgazdálkodás, összekapcsolva a turizmussal, szerves részét képezi a község fejlesztési stratégiájának. Turisztikai központot, tájékoztató irodát tervezünk létrehozni Oroszhegy központjában.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint meg kell tanulnunk kihasználni a térség természeti adottságait oly módon, hogy az minél több embernek megélhetést teremtsen.

– A mostani pályázat lehetőséget ad a község elöljáróinak, hogy olasz, francia, finn gyakorlatokat ismerjenek meg és vegyenek át. Hasznosítanunk kell az erdőt, de nem úgy, hogy a fákat kivágjuk és a vadállományt kilőjük – zárta szavait a tanácselnök.

Hargita Megye Tanácsa RobinWood Plus INTERREG IV C projektje keretében nemzetközi  pályázatokat írtak ki erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó témakörökben, aminek eredményeként öt Hargita megyei önkormányzat jut támogatáshoz az elkövetkező időszakban, ezek egyike Oroszhegy önkormányzata.Címkék: Borboly Csaba
Archívum »