Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Borbély: Év végéig elkészül az Azomures új környezetvédelmi hatástanulmánya
2011. 12. 2.

A marosvásárhelyi Azomures Vegyipari Kombinát képviselőivel találkozott csütörtökön, december 1-én Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter. A találkozón jelen volt az országos, a regionális és a megyei Környezetvédelmi Ügynökség vezetősége is. A miniszter az Azomures küszöbön álló tulajdonosváltása kapcsán arról kívánt meggyőződni, hogy az új tulajdonosok is vállalni fogják-e a környezetszennyezés csökkentésére irányuló kötelezettségeket.

Megegyeztünk abban, hogy az év végéig elkészül a módosított környezetvédelmi hatástanulmány, amely tartalmazza  mindazon befektetéseket is, amelyeket a környezet védelme és a kibocsájtott ammóniaszint mérséklése céljából kötelessége a cégnek elvégezni. Ezen befektetések egy része már megvalósult, más részük pedig fokozatosan, 2012. és 2015. között fog megvalósulni – jelentette ki Borbély László a találkozót követően.

Írásos garanciákat kértem arra nézve, hogy az új tulajdonosok is átveszik a cég azon vállalásait, amelyek a  környezet védelmére vonatkoznak. A kombinát vezetőségének be kell bizonyítania, hogy képes csökkenteni a káros ammónia-kibocsájtást, és a gyártás során keletkező környezetszennyezést a minimálisra tudja csökkenteni. Amennyiben ez nem valósul meg, a regionális, valamint megyei Környezetvédelmi Ügynökség drasztikus intézkedéseket is hozhat, beleértve a gyár környezetvédelmi engedélyének megvonását is, amely a kombinát tevékenységének felfüggesztéséhez vezetne. – tette hozzá a miniszter.Címkék: Borbély László, Környezetvédelem
Archívum »