Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Tisztújítás a vajdahunyadi RMDSZ-ben
2011. 12. 4.

Szombaton délután tartotta tisztújító közgyűlését a Vajdahunyadi RMDSZ, a Magyar Házban megszervezett gyűlésen több mint 150-en vettek részt. Az elnöki tisztségre ketten pályáztak, Babos Aranka és Győrfi Jenő városi tanácsos. Babos Aranka 95 szavazattal újabb két évre szóló mandátumot nyert, míg Győrfi Jenő 56 voksot szerzett, 3 szavazat érvénytelen volt.

Babos Aranka, leköszönő elnökként beszámolójában megköszönte a választmánynak az együttműködést, kiemelve, hogy az elmúlt két évben sikerült számos sikert elérni politikai, szociális, oktatási, egyházi és közösségi területen is. Értékelése szerint a legnagyobb eredmény a vajdahunyadi háromnyelvű helységnévtáblák elhelyezése volt, de kiemelte az RMDSZ szerepét a város kórházának rehabilitásában, a magyarlakta Csángótelepen és Rákosdon elindított infrastrukturális fejlesztések kezdeményezésében.   
„Közösségi szempontból a szórvány-székely partnerséget emelném ki, mert hihetetlen mértékben összefogta, mozgósította a város magyar lakosságát” – hangsúlyozta Babos Aranka.

A tervekkel kapcsolatosan az RMDSZ vajdahunyadi elnöke elmondta, folytatni szeretné a megkezdett munkát, felidézve, hogy a vajdahunyadi magyar közösség példát mutatott összefogásból, tenni akarásból. „Az új választmány friss csapat, ez is jelzi, hogy az emberek nem eltávolodtak, hanem éppen hogy közelebb kerültek az RMDSZ-hez. Az is jelzésértékű, hogy ilyen sokan eljöttek a közgyűlésre. Szeretnénk bevonni még több fiatalt a munkánkba és megtartani az idősebb korosztályt is, amelynek tapasztalatára építhetjük elképzeléseinket” – mutatott rá Babos Aranka, hozzátéve, hogy a jövő év legnagyobb kihívásának az önkormányzati és parlamenti választások számítanak. A Vajdahunyadi RMDSZ szeretne legalább 2-3 tanácsos bejuttatni a helyi önkormányzatba.

A közgyűlésen Winkler Gyula, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke a jövő évi választások tétjéről, a megyei szervezet prioritásairól beszélt, politikai tájékoztatójában részletesen kitérve a Szövetség új szórványpolitikájára. Az ülésen jelenlevő  Borbély Károly gazdasági államtitkár beszámolt a kormánykoalíció tevékenységéről, az ország gazdasági helyzetéről és ismertette az RMDSZ költségvetési és gazdasági prioritásait a következő időszakban. A közgyűlésen részt vett Burján Gergely, az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének politikai alelnöke, Ferenczi István, az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének alelnöke és Dezméri István, az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének ügyvezető elnöke.        Címkék: Hunyad
Archívum »