Kelemen Hunor

"Az emberek nem szeretik a belpolitikai cirkuszt"

2014.05.19. | Oktatásügyek , Külkapcsolatok , Aktuálpolitika , magyar-magyar , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Fotó: Biró István

Fidesz-közeledés, az autonómiatervezet, Tőkés, MPP, katonai behívók, EP-választások és MOGYE. Az RMDSZ elnöke értékeli a pillanatot.

Az RMDSZ kolozsvári, Majális utcai főhadiszállásán a péntek délutáni időpont ellenére nagyobb a nyüzsgés, mint általában. Az előtérben harcedzett politikusok diskurálnak, egy üvegajtó mögött fiatalok nyomkodják a billentyűzetet. Winkler Gyula, az RMDSZ EP-választási listavezetője épp búcsúzkodik, közben Kovács Péter főtitkár átsuhan az előtéren, pár percre rá pedig Borbély László politikai alelnök is előtűnik Kelemen Hunor irodájából. A nyüzsgés alapján egy marslakó is egyből rájönne, hogy épp kampányfinisben vagyunk, de az arcokon nyugalom tükröződik. Kelemen Hunor szövetségi elnökén is, aki bekísér irodájába. 

 

- Az RMDSZ kormányzati szerepvállalását megelőző SZKT-n Kovács Péter figyelmeztetett arra, hogy a kormányzás nem szoríthatja háttérbe az európai parlamenti választásokra való felkészülést. Visszatekintve mennyire sikerült megfelelni ennek az elvárásnak? 


– Inkább az EP-választásokra figyeltünk, a kampányra. De nemcsak mi, hanem az összes politikai párt, politikai szervezet így tett. Ez a dolgok velejárója. Bukarestben– és minden egyes országban – ilyenkor, a választási kampány alatt, a kormányzati, parlamenti munka csökkentett ütemben, ritmussal történik, és a politikusok arra figyelnek, hogy megszólítsák választóikat és a bizonytalanokat, hogy menjenek el szavazni, és rájuk szavazzanak. 


Ilyen értelemben egy percig