Szilágyi Róbert István

Csak akkor tudunk segíteni, ha értesülünk a gondokról - Mikó Imre jogsegély szolgálat

2013.02.13. | Szilágy , Jogi ügyek
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Csak akkor tudunk segíteni, ha értesülünk a gondokról  - Mikó Imre jogsegély szolgálat

Alig egy hete jeleztük az RMDSZ új szolgáltatását, a Mikó Imre nevével fémjelzett kisebbségvédelmi jogsegélyszolgálatot. Szilágy megyei szinten az RMDSZ megyei szervezetének ügyvezető elnöke, Szilágyi Róbert István a szolgálat összehangolója, megbízottja.

– Országos szinten is beindult a program, Szilágy megyében is már meghirdettük. Azokra a nehézségekre szeretnénk megoldást találni amelyekkel a kisebbségi létben élő személy, bárki találkozhat a közhivatalokban, a mindennapi életben, de ugyanakkor a közvélemény figyelmét is szeretnénk felhívni ezekre a problémákra. De ez nem csak a magánszemélyeknek szól, akik a közhivatalokhoz fordulnak, hanem a magyar intézményeknek, közhivatalok munkatársainak, esetleg vezetőinek szól, akik a kisebbségi jogok törvény által adta lehetőségeket nem tudják megfelelően kihasználni, érvényesíteni, vagy esetleg hátrány érte őket magyarságuk miatt. Ez egy teljes mértékű jogszolgálat, amely minden elképzelhető részletre kiterjed. A szövetségen belül sok jogász dolgozik, de a jelzett sérelmeket amelyeket kizárólag jogi úton lehet kezelni végül Seres Dénes jogász, képviselő elemzi.
Nem csak a kisebbségi jogok szintjén működik a szolgálat, hiszen minden egyes olyan jogsérelemre vonatkozik, amely bárkit érint a megyében. Eddig is tettük az érdekvédelemből fakadó dolgunkat, előzetes megkeresések alapján követtük mindenki ügyét, útbaigazítást adtunk mindenkinek, hova fordulhat, milyen jogi lehetőségek vannak, hogyan lehet megoldani egyes ügyeket. Most megteremtődött annak a lehetősége, hogy országos szinten összesítve nagyobb nyomatékot adhassunk a jogsérelmeknek.

– Milyen jogsérelemre gondolhatunk?

– Sajnos, a román bürokrácia malmai is többnyire akadozik, különösen ha rólunk van szó. Ezeken az akadályokon szeretnénk átsegíteni nem csak a szervezeteket, hanem a magánszemélyeket is. Sok esetben a magánszemélyek nem részesültek megfelelő fogadtatásban, nem tudták elmondani bajaikat, vagy nem tudták helyi szinten megoldani gondjaikat. Ezekben az esetekben is vállaljuk, hogy intézményes szinten is felvesszük a kapcsolatot mindkét féllel az ügy kielégítő elintézésére.
Tehát teljes körű jogvédelmi és jogorvoslási segítséget és tanácsadást nyújtunk. Ebben a munkába segít be a Szilágy megyében működő RMDSZ mind az 55 helyi szervezete. Ezt a szolgálatot tovább népszerűsítjük, és a helyi megbízottainkon keresztül mindenki panaszát összesíteni és kezelni tudjuk a törvények adta lehetőségeken belül, ha helyi szinten nem lehet megoldani a problémákat. Az RMDSZ megyei szervezetének székházában, Zilahon, a Kossuth utca 33. szám alatt, előzetes bejelentkezés alapján, minden munkanapon reggel 8 órától 16 óráig, bárkit fogadunk valamint pénteken 13 óráig Seres Dénes képviselő, jogász valamint Végh Sándor szenátor tartanak fogadóórákat. Telefonon kell egyeztetni, bárki hívhatja a 0260/661-685-ős számot az előzetes bejelntkezésért.
Bárhol a megyében jelezhetik a szövetségi megbízottainknak is problémáikat, azokat mind hozzánk közvetítik, és megpróbáljuk a lehető leghatékonyabb módon kezelni az ügyeket.

– Mi számít jogsérelemnek, milyen ügyekkel fordulhatnak hozzánk?

– Nyilvánvaló, hogy sem örökösödési ügyeket, sem válópereket nem tudunk kezelni. A családi viszályokba nem tudunk beavatkozni. De a kisebbségi jogvédelem terén, az anyanyelvhasználat korlátozása, az oktatáshoz, közintézményekhez kapcsolódó panaszok mind ebbe a körbe tartoznak. A mostani egyre fokozódó nemzetiségellenes közhangulatban egyre gyakrabban tapasztalhatjuk ezeket a magatartásokat. Az elmúlt időszak zászlóbotrányával kapcsolatban megugrott a túlzott román nacionalista hangulatkeltő kampány még a közszolgálati médiákban is. Ez a jelenség káros a román-magyar, de a magyar-magyar kapcsolatok szempontjából is, és lecsapódhat helyi szinten, de kérjük, minden ilyen megnyilvánulást azonnal jelezzenek nekünk is. Bármely településen az ilyen jellegű gondokat kezelni tudjuk az illetékes közintézményekkel, ha időben értesülünk azokról. Ez vonatkozik a gyerekek anyanyelvi beiskolázásától kezdve bármely, akár egyéni jogsérelemig. Már jeleztek ilyen gondokat Kusalyból, ahol az ottani magyar gyerekek beiskolázása körül akadnak problémák. Ezeket is megpróbáljuk kezelni a törvényes keretek között. Eddig is ez volt a dolgunk, de most intézményes keretek között nem csak elszigetelten, hanem országos szinten is összesíteni tudjuk a gondokat. Így nem csak elszigetelt esetekről tudunk beszélni, hanem általánosítható jelenségekről.

– Fontos az állandó kapcsolattartás

– Szeretném felhívni mindenki figyelmét arra, hogy a Szövetség azért van, hogy a magyar emberek és közösségek problémáinak megoldásában segítsen. De ezt csak akkor teheti, ha tudomást szerez ezekről a problémákról.
Nagyon fontos dolog a kapcsolattartás, mert rengeteg olyan helyzettel találkozunk falujárás közben, amelyet megfelelően orvosolni tudtunk volna, ha időben értesülünk róla. Ilyenkor az ember elcsodálkozik, hogy miért nem szóltak eddig mindezekről? Hiszen van helyi megbízott, RMDSZ elnök, van telefon. Ne csak akkor tudjuk meg, amikor már késő, és nem tudjuk megfelelően befolyásolni a végleges döntéseket! Addig nem tudunk intézményes szinten is eljárni, amíg nem ismerjük a problémát.

Ez nagyon nagy gond, lehet, hogy a rohanó élet velejárója, hogy a közösségi valamint a sokszor a személyes ügyeket az emberek elhanyagolják. Csak akkor kerül mindez a figyelem előterébe, amikor annyira tornyosulnak, nem kapnak semmilyen megoldást, és már húsba vág a kés, akkor fordulnak hozzánk. Sajnos, többnyire ekkor már késő.

A jogvédelmi szolgálat lényege, hogy időben értesüljünk a felmerült gondokról nem csak a közösségi, hanem az egyéni bajokról is.

A Szilágyság hetilap hasábjain a múlt héten jeleztük a szolgálat beindítását, és már néhányan jelezték, örülnek a kezdeményezésnek, és azonnal panasszal fordultak hozzánk. Súlyos problémákat vetettek fel. Név nélkül mondom, egyik panaszosunk joggal sérelmezte, hogy peres ügyében a legfelsőbb semmítőszékhez benyújtott keresetére semmiféle válasz nem érkezett a törvényes határidő lejártával sem. Úgy látom, hogy ez a kezdeményezés felkeltette az emberek érdeklődését, a hatékony intézkedéshez viszont állandó kapcsolattartásra van szükség. Problémák esetén keressenek minket minél gyakrabban, hiszen mind nem tudunk mindenkit személy szerint megkeresni, hogy nincs-e valami baj. Ne csak akkor keressenek minket, amikor már nagyon nagy a baj, ilyenkor rendszerint már elkésett minden intézkedés. Fontos, hogy időben értesüljünk mindenről, mert maximálisan ki tudjuk használni a törvény adta lehetőségeket, ha törvényes határidőkön belül tudunk megfelelően reagálni.

 

Szilágyság

J.L.