Brassai Zsombor

Mérvadó a politikai erő felmutatása

2014.10.30. | államelnök-választás
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Vasárnap választás. Egyesek tét nélkülinek nevezik, és azt mondják, nem érdemes elmenni szavazni. Mi erről a véleménye? – kérdeztük Brassai Zsombort, az RMDSZ Maros megyei elnökét. 

Egyesek tét nélkülinek nevezik, és azt mondják, nem érdemes elmenni szavazni. Mi erről a véleménye?

 

Nem lehet a véletlenre bízni egy ilyen választást, ahol akkora a tét, mint ezen. Nem is szoktuk. Erős szervezetünk, jól kiépített hálózatunk van, több ezer kollégával dolgozunk azon, hogy mozgósítsuk a Maros megyei magyarokat, hogy a politikai üzenetet közel vigyük a megye magyarságához. Úgy gondolom, sikerült köztudomásra hozni azt, hogy ez a választás voltaképpen egy politikai népszámlálás, ahol rendkívül fontos, hogy fölmutassuk azt a politikai erőt, ami feljogosít minket arra, hogy a továbbiakban se lehessen minket megkerülni.


Ön szavaz, és hol szavaz?


Uzdiszentpéteren fogok szavazni, tudniillik az uzdi-szentpéteriek meghívására részt veszek a délelőtti református istentiszteleten, és kihasználom ezt az alkalmat, hogy ott szavazzak a szórványban élő magyar közösséggel. Ezzel azt szeretném jelezni, hogy minden egyes magyar szavazat számít, az is, amit Uzdiszentpéteren adnak le, az is, amit Szovátán, Marosludason vagy Marosvásárhelyen.
Bár úgy tűnik, közvetlenül nem vagyunk érdekeltek, mégiscsak bizonyítottuk ebben a kampányban Kelemen Hunor államelnökjelölttel, hogy képesek lennénk Romániát is vezetni államelnöki szinten. Kelemen Hunor az egyetlen olyan jelölt, aki politikai projektet mutatott be. Ezt egyetlen másik jelölt sem tudta megtenni. Ezért azt gondolom, hogy a politikai népszámláláson való jó szereplésünk erősíti azt a küzdelmet, amit elkezdtünk a tavaly, amikor a fejlesztési régiók átszervezése céljából tettünk lépéseket, illetve, ami elkezdődött az autonómiastatútum nyilvánosságra hozatalával és a köréje szervezett közvitával. Azt gondolom, hogy egyértelmű célunk Székelyföld autonómiájának a megvalósítása, ebben a küzdelemben a jó szereplés, a politikai erő felmutatása mérvadó.   

 

www.nepujsag.ro, 2014. október 30.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.