Kelemen Hunor

„Székelyföld településeinek összehangolt fejlődése mindannyiunk érdeke!‟

2016.05.24. |
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


„Székelyföld településeinek összehangolt fejlődése mindannyiunk érdeke!‟

A lendületes munkát kell folytatni, a következetes fejlődést kell továbbra is fenntartani Hargita megyében, hiszen az RMDSZ kitartó és következetes önkormányzati tevékenysége révén a székelység élete láthatóan jobbá, élhetőbbé vált. A további összehangolt fejlesztés közös érdek – hangsúlyozta Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, akivel a június 5-i önkormányzati választások székelyföldi vonatkozásairól beszélgettünk.

– Hogyan értékeli az elmúlt négy évet Hargita megyében a megyei tanács tevékenységét szemlélve?
– Hargita megyében nem is az utóbbi négy, hanem inkább nyolc évet kell alapul vennem, ha hiteles képet akarok kapni a fejlődésről. Borboly Csaba tanácselnök munkájának sikere abban rejlik, hogy állandó egyensúlyt teremtett a közösségépítés és a fejlesztési munka között. Csapatával együtt Csaba bebizonyította, hogy valódi fejlődés Székelyföldön csak úgy érhető el, ha az építkezésben lélek van, ha az intézményvezető soha nem feledkezik meg arról, hogy munkáját közössége felemelkedéséért, jólétéért végzi. Csaba tevékenységének másik fontos jellemzője a fiatal nemzedékek boldogulásáért való tenni akarás, ez adott lendületet az intézkedéseknek. Dicséretesnek tartom azt is, hogy csapatán belül is folyamatosan gondoskodik az utánpótlásról és arról, hogy az önkormányzati munkára valódi karrierlehetőségként tekintsenek a fiatalok. Kétség nem fér ahhoz, hogy Hargita megyében az RMDSZ csapatának munkáját a következő négy évben is ez a konok következetesség és lendület fogja jellemezni. Ez a csapat rászolgált a közösség támogatására.
– Azt mondja, hogy a megyében az egyenletes fejlődési tendenciát kell fenntartani. De mi a helyzet Székelyudvarhellyel, ahol mintha stagnálna a fejlődés?
– Székelyudvarhelyt csak egy új polgármester tudja kimozdítani a holtpontról, ezért fontosnak tartom a fiatalítást, az új szemléletet. Elérkezett az idő, hogy a városnak fiatal és lendületes polgármestere legyen. Arros Orsolya személyében pedig olyan jelöltet támogat az RMDSZ, aki már az elmúlt hónapokban konkrét terveket fogalmazott meg a város legégetőbb problémáira, és ezekről folyamatosan konzultált a városlakókkal. Rendet és biztonságot akar a városban. Ezért is arra biztatok mindenkit, hogy ne tartson a jó változástól, hiszen Udvarhelynek éppen erre az új energiára van szüksége. Aki pedig Arros Orsolyát támogatja, az nem üres szólamokat támogat, hanem az otthonteremtést segítő programok indítását és a helyi vállalkozóknak szánt adókedvezményeket. Tehát nem nehéz a választás június 5-én: az udvarhelyiek a város fejlődésére vagy egy helyben toporgására szavaznak.
– Hargita megye székhelye, Csíkszereda „visszakapja‟ Ráduly Róbert polgármestert, aki az utóbbi periódusban ideje nagy részét nem fordíthatta közösségépítésre…
– Meggyőződésem, hogy most már csak erre fordítja. Örvendek, hogy közössége támogatásával Csíkszeredáért a következő négy évben is az az ember dolgozhat, aki a város fejlődését elindította. Robi hatósági meghurcolása kapcsán többször is elmondtam, hogy azt az embert nem törhetik meg, aki mindig egyenes derékkal járhatott, mert városvezetői tevékenysége miatt inkább büszkélkednie, soha nem szégyenkeznie kellett. Öröm, hogy visszakapja őt Csíkszereda, és továbbra is azt a munkát végezheti, amit a legjobban szeret, és ami a csíkszeredaiaknak is legnagyobb hasznukra válik. Szükség van rá a székelyföldi közösségi vezetők csapatában, erőt és kitartást kívánok neki, hogy a város tovább gyarapodhasson úgy, ahogy azt megérdemli!
Forrás: www.hargitanepe.ro
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.