Főoldal > Interjúk
Csak akkor tudunk segíteni, ha értesülünk a gondokról  - Mikó Imre jogsegély szolgálat
Csak akkor tudunk segíteni, ha értesülünk a gondokról - Mikó Imre jogsegély szolgálat
2013.02.13. | Szilágy , Jogi ügyek

Alig egy hete jeleztük az RMDSZ új szolgáltatását, a Mikó Imre nevével fémjelzett kisebbségvédelmi jogsegélyszolgálatot. Szilágy megyei szinten az RMDSZ megyei szervezetének ügyvezető elnöke, Szilágyi Róbert István a szolgálat összehangolója, megbízottja.


„Nem szabad a megosztottságot behozni”
„Nem szabad a megosztottságot behozni”
2013.01.30. | Aktuálpolitika

– Minálunk is megvan a rendkívüli nagy kockázata annak, hogy az önös, csoportérdekek vagy pártérdekek elfedik az erdélyi magyarság közös érdekeit, nyilatkozta a minap a Bihari Naplónak adott exkluzív interjújában Markó Béla szenátor, az RMDSZ volt elnöke.


Egymás megismerése lehet a nacionalizmus féke
2013.01.29. |

Pataki Csaba RMDSZ–es szenátort, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének elnöke a szervezet májusban esedékes kongresszusának előkészítéséről, a Szatmár megyei szervezet megújulásának szükségességéről nyilatkozott.


Borbély László: Újabb hisztériakeltésről van szó
Borbély László: Újabb hisztériakeltésről van szó
2013.01.24. | Képviselőház , Szenátus

A parlament kedden szavazott a képviselők és szenátorok jogállásáról. A szavazás nagy visszhangra talált mind a hazai, mind a külföldi sajtóban. Egyes vélemények szerint ezzel a szavazással "bebetonozták" a honatyák mentelmi jogát.


Milyen lesz a befogadóbb RMDSZ?
2013.01.17. | Aktuálpolitika

A „fészbuk dzsenerésön” és a civil szervezetek irányába nyitna, miközben az együttműködés lehetőségeit keresi a versenypártokkal idén az RMDSZ. A májusi kongresszuson az alapszabályzat és a politikai program is módosul. Kovács Péter főtitkárt a múlt év végén kilátásba helyezett „befogadóbb” RMDSZ-ről kérdezte Cseke Péter Tamás.


Buta és felelőtlen kijelentés
Buta és felelőtlen kijelentés
2013.01.11. | gazdaság

Szerdán fogadta el a kormány azt a rendeletet, amely értelmében a helyi önkormányzatok döntik el, hogy ebben az évben növelik-e 16%-kal a helyi adókat, illetékeket vagy sem. Ellenben a miniszterelnök felhívta a helyhatóságok figyelmét, hogy azok a polgármesteri hivatalok, amelyek nem indexálják az adókat, nem kapnak pénzt a központi költségvetésből, ezzel mintegy kényszerítve azokat, hogy mégis eszközöljenek adóemelést.


'Az RMDSZ-t nem lehet térdre kényszeríteni'
'Az RMDSZ-t nem lehet térdre kényszeríteni'
2013.01.06. | Aktuálpolitika

Interjú - Kelemen Hunor szerint felelőtlenül nyilatkoznak a szövetséget támadó Fidesz-politikusok


A lényegvak Kövér László és a román politika rákos daganata
A lényegvak Kövér László és a román politika rákos daganata
2013.01.03. | Aktuálpolitika

Miért nem nyugtatná meg az RMDSZ kipusztulása Tőkés Lászlót, mit nem ért meg Kövér László, ki a román politika rákos daganata, és miért nem került kormányra az RMDSZ? Ezekről beszélt Kelemen Hunor pártelnök a hvg.hu-nak, illetve arról is, hogy milyen "titkos" iratot őrizget az irodájában, és melyek az RMDSZ legfontosabb feladatai.