Főoldal > Interjúk
Milyen lesz a befogadóbb RMDSZ?
2013.01.17. | Aktuálpolitika

A „fészbuk dzsenerésön” és a civil szervezetek irányába nyitna, miközben az együttműködés lehetőségeit keresi a versenypártokkal idén az RMDSZ. A májusi kongresszuson az alapszabályzat és a politikai program is módosul. Kovács Péter főtitkárt a múlt év végén kilátásba helyezett „befogadóbb” RMDSZ-ről kérdezte Cseke Péter Tamás.


Buta és felelőtlen kijelentés
Buta és felelőtlen kijelentés
2013.01.11. | gazdaság

Szerdán fogadta el a kormány azt a rendeletet, amely értelmében a helyi önkormányzatok döntik el, hogy ebben az évben növelik-e 16%-kal a helyi adókat, illetékeket vagy sem. Ellenben a miniszterelnök felhívta a helyhatóságok figyelmét, hogy azok a polgármesteri hivatalok, amelyek nem indexálják az adókat, nem kapnak pénzt a központi költségvetésből, ezzel mintegy kényszerítve azokat, hogy mégis eszközöljenek adóemelést.


'Az RMDSZ-t nem lehet térdre kényszeríteni'
'Az RMDSZ-t nem lehet térdre kényszeríteni'
2013.01.06. | Aktuálpolitika

Interjú - Kelemen Hunor szerint felelőtlenül nyilatkoznak a szövetséget támadó Fidesz-politikusok


A lényegvak Kövér László és a román politika rákos daganata
A lényegvak Kövér László és a román politika rákos daganata
2013.01.03. | Aktuálpolitika

Miért nem nyugtatná meg az RMDSZ kipusztulása Tőkés Lászlót, mit nem ért meg Kövér László, ki a román politika rákos daganata, és miért nem került kormányra az RMDSZ? Ezekről beszélt Kelemen Hunor pártelnök a hvg.hu-nak, illetve arról is, hogy milyen "titkos" iratot őrizget az irodájában, és melyek az RMDSZ legfontosabb feladatai.


Borboly: kevés pénzből sokat
Borboly: kevés pénzből sokat
2012.12.28. | Hargita

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint nehéz volt az eltelt év, mert a gazdasági válság miatt egyre erősebb a harc a megmaradásért. 2013-ban kevés pénzből sokat kellene megvalósítani – mondta évértékelő interjúnkban.


"Konstruktív ellenzéki szerepkört akarunk”
2012.12.28. | Szenátus , Bihar

„Merjük felvállalni azt, hogy valamennyiünknek nélkülözhetetlen szerepe van abban, hogy a holnap és a holnapután biztos lehetőséget és élhető jövőt hozzon számunkra.” – nyilatkozta lapunknak adott interjújában Biró Rozália Bihar megyei RMDSZ-es szenátor.


Fő cél az elért eredmények megtartása
Fő cél az elért eredmények megtartása

Egy hetes huzavona után hétfőn eldőlt, hogy az RMDSZ nem lesz tagja a következő kormánynak. Nem a Szövetségen múlott, hanem az USL-n, mely komoly belső feszültségek után döntött ez irányban. Mindezekről, illetve a jövendőkről Winkler Gyula EP-képviselővel, az RMDSZ szórványfrakció elnökével beszélgettünk.


ÚJRA ELLENZÉKBEN - Kelemen: bizonyos kérdésekben nem lehet kompromisszumot kötni
ÚJRA ELLENZÉKBEN - Kelemen: bizonyos kérdésekben nem lehet kompromisszumot kötni
2012.12.17. | Aktuálpolitika


Ponta szorgalmazta, a PNL ellenezte az RMDSZ kormányzati szerepvállalását, és a nemzetállam kitétel módosításáról való lemondást támasztotta feltételül. A szövetségi elnök nem éli meg kudarcként a tárgyalást.