Főoldal > Interjúk
Borboly: kevés pénzből sokat
Borboly: kevés pénzből sokat
2012.12.28. | Hargita

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint nehéz volt az eltelt év, mert a gazdasági válság miatt egyre erősebb a harc a megmaradásért. 2013-ban kevés pénzből sokat kellene megvalósítani – mondta évértékelő interjúnkban.


"Konstruktív ellenzéki szerepkört akarunk”
2012.12.28. | Szenátus , Bihar

„Merjük felvállalni azt, hogy valamennyiünknek nélkülözhetetlen szerepe van abban, hogy a holnap és a holnapután biztos lehetőséget és élhető jövőt hozzon számunkra.” – nyilatkozta lapunknak adott interjújában Biró Rozália Bihar megyei RMDSZ-es szenátor.


Fő cél az elért eredmények megtartása
Fő cél az elért eredmények megtartása

Egy hetes huzavona után hétfőn eldőlt, hogy az RMDSZ nem lesz tagja a következő kormánynak. Nem a Szövetségen múlott, hanem az USL-n, mely komoly belső feszültségek után döntött ez irányban. Mindezekről, illetve a jövendőkről Winkler Gyula EP-képviselővel, az RMDSZ szórványfrakció elnökével beszélgettünk.


ÚJRA ELLENZÉKBEN - Kelemen: bizonyos kérdésekben nem lehet kompromisszumot kötni
ÚJRA ELLENZÉKBEN - Kelemen: bizonyos kérdésekben nem lehet kompromisszumot kötni
2012.12.17. | Aktuálpolitika


Ponta szorgalmazta, a PNL ellenezte az RMDSZ kormányzati szerepvállalását, és a nemzetállam kitétel módosításáról való lemondást támasztotta feltételül. A szövetségi elnök nem éli meg kudarcként a tárgyalást.


Csapatmunka

Négy évig Molnár Zsolt, az RMDSZ legfiatalabb honatyája képviselheti a parlamentben a bánsági magyarságot. Megkérdeztük, miért vállalta, és mit tart a legfontosabb feladatának.


Számít a mennyiség is a politikában
Számít a mennyiség is a politikában
2012.12.07. | Parlamenti választások

Kelemen Hunor elnök az RMDSZ választási esélyeiről, a kolorádóbogár és a krumpli viszonyáról


Fontos a gazdák és a vállalkozók támogatása
Fontos a gazdák és a vállalkozók támogatása

Borszék szülöttje, és fiatal kora ellenére utóbbi éveit kormányzati alárendeltségű cégek élén, illetve államtitkárként töltötte. Fiatalos, energikus és aktív politizálást szeretne, kölcsönösségi alapon összefogva a választott tisztségviselőkkel – pártállástól függetlenül.


A közösség önbecsülését kell erősíteni
2012.12.05. | Parlamenti választások

Immár ötödik éve Borszék polgármestere, hivatali ideje alatt jelentős beruházásokat sikerült eszközölni. Most a megye román többségű északi részében szállt versenybe képviselői mandátumért.