Főoldal > Interjúk
A MOGYE-n bukott a kormány
A MOGYE-n bukott a kormány
2012.05.16. | Aktuálpolitika

Victor Ponta kormányának konstruktív ellenzéke lesz az RMDSZ – szögezte le az Erdélyi Riportnak a szövetségi elnök, aki úgy véli, az Ungureanu-kabinet elsősorban a MOGYE magyar karát létrehozó kormányhatározat miatt bukott meg. Mivel utóbbit a bíróság felfüggesztette, a politikus szerint nincs értelme, hogy az új hatalom a jogszabállyal foglalkozzon. KELEMEN HUNORT az ellenzéki szerepről Cseke Péter Tamás kérdezte az Erdélyi Riport 2012/18. számában.


ELLENZÉKI SZEREPBEN - Kelemen: a MOGYE-ügy nem csak ürügy volt
ELLENZÉKI SZEREPBEN - Kelemen: a MOGYE-ügy nem csak ürügy volt
2012.05.03. | Aktuálpolitika

Az RMDSZ elnökével az USL-vel folytatandó párbeszédről, az RMDSZ eszköztáráról, a zsigeri nacionalizmus térnyeréséről beszélgettünk, és Máté András "tulipánja" is szóba jött.


Meg kell erősítenünk közösségünkben az összetartozást

Három kérdés AMBRUS KÁROLY Brassó városi polgármesterjelölthöz

A magyar közösség tapasztalt személyisége, volt kormánybiztosa is indul a június 10-i önkormányzati választásokon a Cenk alatti város polgármesteri tisztségéért. Ambrus Károly jelentős eredménynek tartja azt, hogy a brassói magyarság kivívta és gyakorolja a jogait, ugyanakkor szükségesnek tartja az összetartozás és összefogás élményének megerősítését.


Folytatnunk kell a munkát Tatrangban

Három kérdés Kiss József RMDSZ-es polgármesterjelölthöz. Tatrang polgármestere nem szívesen beszél megvalósításairól, mert azt vallja: a község lakosai amúgy is tudják, látják mi minden történt az elmúlt években Háromfaluban. Rövid számvetésre kértük fel az alábbi beszélgetésben az újabb mandátumért induló RMDSZ-es településvezetőt.

 


Közbiztonságot és munkahelyeket teremteni Alsórákoson

Három kérdés EPUREANU JÁNOS polgármester-jelölthöz

Fiatal polgármesterjelöltje van Alsórákoson az RMDSZ-nek Epureanu János vállalkozó személyében, aki a munkahelyteremtést és a közbiztonság megerősítését tekinti a község fejlődése legfontosabb feltételének.


 


"Erdélyért dolgozni kell”

Rövidített változatban közöljük az Erdély TV Többszemközt című műsorában elhangzó interjúkat. A mai interjúalany Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára.


Bemutatkozik az RMDSZ polgármester-jelöltje, Cseke Attila
Bemutatkozik az RMDSZ polgármester-jelöltje, Cseke Attila

"Egészséges Nagyváradért" címet viseli Cseke Attila, az RMDSZ polgármester-jelöltjének programja. A jelenleg szenátorként dolgozó képviselő pénteken Debrecenben járt, ahol a város polgármestere, Kósa Lajos fogadta őt és az újságírókat. Exkluzív interjúnk Cseke Attilával Debrecenbe menet, az autóbuszban készült.


NEM LAZÍT - Antal Árpád: első sorban az emberekbe kell beruházni
NEM LAZÍT - Antal Árpád: első sorban az emberekbe kell beruházni

Ma a sepsiszentgyörgyiek azért járnak Brassóba, mert az ottani nagy áruházakban költik el a pénzüket. Ezt úgy szeretném megfordítani, hogy a brassóiak Szentgyörgyre járjanak kultúrát fogyasztani - mondta el az RMDSZ polgármesterjelöltje.