Főoldal > Interjúk
„négy év múlva nem fogunk az ígéreteink miatt szégyenkezni!”
„négy év múlva nem fogunk az ígéreteink miatt szégyenkezni!”

Az RMDSZ kézdivásárhelyi polgármesterjelöltje szerint az utóbbi négy évben botrány botrányt ér a településen, eljött az ideje a szisztematikus városfejlesztésnek.


Kulturális ingatlanok felújítása - Erkölcsi kötelességünk a múlt emlékeinek megôrzése
2012.04.23. | Maros , Kultúra

Az utóbbi idôben a megyei tanács kiemelt célkitûzései között szerepelt a mûvelôdési intézmények felújítási munkálatainak támogatása. Amint korábban hírt adtunk, hozzáfogtak a Kultúrpalota renoválásához, nemsokára az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház új székhelyre költözik, hónapok óta állványok "tarkítják" a Teleki Tékát, ugyanakkor a megyei múzeum is folyamatosan megújul. Mindezekrôl Lokodi Edit Emôkével, a megyei tanács elnökével beszélgettünk.


Eckstein-Kovács Péter: nem bratyizok
Eckstein-Kovács Péter: nem bratyizok

Eckstein Kovács Péter az önkormányzati választásokról, az RMDSZ hitelvesztéséről és az EMNP csikóistállójáról.


"Az állampolgárok jogait védem”

Háttér oldalunkon hétfőnként rövidített változatban közöljük az Erdély TV Többszemközt című műsorában elhangzó interjúkat. A mai interjúalany Frunda György RMDSZ-es szenátor.


Korodi Attila: bányászati témában fő a biztonság
Korodi Attila: bányászati témában fő a biztonság
2012.04.20. | Környezetvédelem , Kormány

A romániai bányaiparban sajnos jelenleg a ciántechnológiának nincs vetélytársa, mert erre egyszerűen nincs politikai szándék – jelentette ki a Krónikának adott interjúban a környezetvédelmi és erdészeti minisztérium élére nemrég kinevezett Korodi Attila. A zöld tárcát korábban már irányító RMDSZ-es politikus leszögezte: csak akkor engedélyezi a Verespatakra tervezett bányaberuházást, ha megbizonyosodik arról, hogy az valóban az ország javát szolgálja, az emberek egészségét nem károsítja, hiszen környezetvédelmi miniszterként az a feladata, hogy bizonyosságot nyerjen arról: a projekt nem megy a jövő nemzedékének kárára.


Székely István: nem a politikai megosztottságról szól a Kulturális Autonómia Tanács - Aki kint, az van bent?
Székely István: nem a politikai megosztottságról szól a Kulturális Autonómia Tanács - Aki kint, az van bent?

Az EMNP létrehozásával teljesen más dimenzióba került az addigi, összefogáson alapuló együttműködés forma, ennek ellenére a KAT-nak egy minél reprezentatívabb testületnek kell lennie – véli a testület ideiglenes elnöke.


„Az RMDSZ-nek remek káderpolitikája van”
„Az RMDSZ-nek remek káderpolitikája van”
2012.04.14. | Hunyad , Aktuálpolitika , Kormány

Három hónapja vezeti miniszteri rangban a kormányfőtitkárságot. Megfordul a kezében az összes dokumentum, amely a kormányülések napirendjére kerül. DÉZSI ATTILÁT a kormányfőtitkári munkáról, a MOGYE-határozat várható sorsáról, kinevezésének hátteréről és az RMDSZ káderpolitikájáról kérdezte Cseke Péter Tamás az Erdélyi Riport 2012/13. számában.


Több magyar tanácsosra van szükség Négyfaluban- három kérdés Jónás András négyfalusi alpolgármesterhez

Az önkormányzat tevékenységéről, a helyi RMDSZ működéséről kérdeztük Jónás András alpolgármestert, a szervezet elnökét, aki úgy véli, Négyfaluban az eddigi magyar tanácsosi létszám duplájára van szükség ahhoz, hogy a közösség érdekeit érdemben lehessen képviselni. A júniusban leköszönő alpolgármester szerint a cél érdekében a magyarság nagyszámú részvételére van szükség a június 10-i önkormányzati választásokon.