Sike Lajos

Tiszta

2012.01.06. | Aktuálpolitika
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Sike Lajos

Végre az új esztendő elhozta azt, amit a világ rég várt: a tiszta emberek pártját!

Hálásak lehetünk jó sorsunknak, hogy ez a politikai formáció éppen nálunk született meg. Az elmúlt húsz esztendő tapasztalatai nyomán nem hittük volna, hogy lehetnek még a politikában tiszta emberek, de lám, itt vannak, s amíg a gyakorlat nem igazolja az ellenkezőjét, higgyük el nekik, amit jelszavaikban is hirdetnek: a tiszta emberek pártja az övék! Ha ők mondják, akkor biztosan tiszták, sőt makulátlanok.

Végre az új esztendő elhozta azt, amit a világ rég várt: a tiszta emberek pártját! Hálásak lehetünk jó sorsunknak, hogy ez a politikai formáció éppen nálunk született meg. Az elmúlt húsz esztendő tapasztalatai nyomán nem hittük volna, hogy lehetnek még a politikában tiszta emberek, de lám, itt vannak, s amíg a gyakorlat nem igazolja az ellenkezőjét, higgyük el nekik, amit jelszavaikban is hirdetnek: a tiszta emberek pártja az övék! Ha ők mondják, akkor biztosan tiszták, sőt makulátlanok.

Ugye, már a párt kezdeményezője, ideológiai és lelki atyja is! Huszonkét éve egy másik párt alapítóihoz csatlakozott, ám pár év múlva úgy érezte, az ő tisztaságát nem szabad ám holmi Neptun-ügyekkel piszkolni, ezért oldalt lépett, ahonnan bekiabálásokkal próbált jobbítani a párton. Mert szerinte mocskos dolog, ha a párton belül egymás szemébe nézve kritizálnak, az a tiszta, ha a sajtón át üzengetnek vagy ordítoznak. Mikor látta, hogy magánakciói hatástalanok, úgy gondolta, új pártot alapít, amelyet teljesen saját képére formál. Pechére, mert a melléje szegődött szász, azaz száz ember úgy besározta ezt is, hogy a balliberalizmusban dagonyázó másik pártot nemhogy kiütni nem tudták, de választási eredményeikkel önmagukat is megcsúfolták.

Ekkor úgy döntött, hogy egy még tisztább párttal örvendezteti meg az erdélyi magyarságot. Elhatározásban nagy szerepet játszott a pesti barátok önzetlen és tiszta pénzügyi támogatása. A magyar adófizetők pénzét máshol aligha lehetne olyan tiszta célra felhasználni, mint az erdélyi magyarok bukaresti parlamenti és kormányzati szereplésének szétverésére. Mint ahogy az is tiszta, hogy ennek jótékony hatását Budapesten jobban látják, mint mi, akik a jó román puliszka zabálásától Trianon óta hülyék lettünk. A pártalapító szeplőtlen munkatársai mindent olyan tisztán csináltak, hogy bukaresti és regáti románok százainak támogatását is sikerült megszerezniük. Erről a tisztaságról az ÚMSZ is többször beszámolt.

Az is tiszta, hogy a főideológus tisztaságát tovább fényesítette családapai és más keresztényi értékekhez való viszonyának tisztázása. Nem kis mértékben plakátleragasztó tevékenységének európai visszhangja, hisz alighanem példátlan esettel találkozhattak: egy uniós képviselő annak a személynek a plakátját ragasztja le, aki őt a választási lista első helyére tette és ezzel biztos sikerhez juttatta. S lám, a tiszta ember válasza a bibliai ige fordított alkalmazása: aki téged megdob kenyérrel, dobd vissza kővel!

Szóval tiszta, hogy a magukat mindenkinél tisztábbnak tartókat még tisztább fejjel kell megítélnünk, mint azokat, akik nem kérkednek tisztaságukkal.

 

Megjelent: Új Magyar Szó, 2011. január 6.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.