Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Beszédek, közlemények

Ne késsel, kaszával kampányoljunk! - Az RMDSZ országos kampánystábjának közleménye

Ne késsel, kaszával kampányoljunk!

Székelyföldön törés-zúzássá, minden képzeletet felülmúló rombolássá változtatta a magyar versenypárt, az MPP, az önkormányzati választási kampányt.

Több Hargita megyei településen Borboly Csaba, az RMDSZ megyei tanácselnök-jelöltjének plakátjait brutálisan, késsel, kaszával vágják, kaszabolják szét az MPP aktivistái és szimpatizánsai.

Székelyudvarhelyen letépték plakátokat és szétszórták a plakátfoszlányokat, Fenyéden késsel, kaszával vágták össze az óriásplakátokat.

Immár második napja folyik a nemtelen „kampányakció”, a brutális plakáttépés, amely nyomán az egész Hargita megyét „kultúráltan” teleszemetelték a „választás szabadságának és az új lehetőségnek” a hívei. 

Máréfalván odáig fajult az MPP-s tisztességtelen praktikák használata, hogy az RMDSZ jelöltje által bérelt területre felállított, saját tulajdonú óriásplakátjára ragasztják rá vetélytársa plakátjait.

Hangsúlyozottan elutasítjuk az MPP által bevetett mocskos kampányeszközöket.

Felkérjük a versenypártot, hogy határolódjon el aktivistái és szimpatizánsai nemtelen rombolóakciójától.

A hiányzó választói támogatást nem lehet a vetélytársak plakátjainak letépésével pótolni. És ezt a mások tulajdonát képező pannók saját kampánycélra való használatával sem lehet elérni.

Az emberek támogatását a közösségi tervekkel, az emberekkel való közvetlen találkozók és konzultáció révén lehetett volna megszerezni.

Erre a magyar versenypárt nem kerített sort. Ezért azonban már nem az RMDSZ okolható.

 

Az RMDSZ országos kampánystábja