Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Beszédek, közlemények

Mutassa be székelyföldi programját Szász Jenő is

A rosszindulatú manipulációnak a valóságtól különösen elrugaszkodott formáival találkozhattunk a napokban. Először a Hargita Népe hasábjain hozta összefüggésbe Szász Jenő pártelnök Borboly Csaba megyei tanácselnök-jelölt személyét a Magyar Szocialista Párttal és Gyurcsány Ferenccel egy választási hirdetésben.

Utána pedig a Magyar Polgári Párt székelyudvarhelyi szervezete mögé rejtőzködve célozgatott ismét a pártelnök úr a Borboly Csaba és Gyurcsány Ferenc közötti kapcsolatra egy kérdéssornak álcázott kampányközleményben.

A hirdetés és a kampányközlemény egyaránt nélkülözi a tényszerű alapokat, így nem is próbál tényekre hivatkozni: a legaljasabb kommunikációs eszközökhöz folyamodva nem állítanak, csak sugallnak.

Különösen felháborító a hirdetés és az MPP-közlemény által sugallt kapcsolat Borboly Csaba és Gyurcsány Ferenc között, annak fényében, hogy a határon túli magyarok kettős állampolgárságáról szóló népszavazást követően éppen Borboly Csaba volt az a székelyföldi politikus, aki nyilvánosan visszautasította Gyurcsány Ferenc kérését, hogy részt vehessen a 2005 nyarán szervezett tusnádfürdői EU táborban. Akkor Borboly Csabának egyedül kellett vállalnia az ebből adódó konfliktusokat. Sem Szász Jenő, sem az MPP, sem más erdélyi politikus nem sietett a segítségére sem fizetett hirdetésekkel, sem más módon.

Borboly Csaba nem engedte be Gyurcsány szellemiségét Székelyföldre 2005 nyarán. Arra kérjük Szász Jenő pártelnök urat, hogy most, 2008-ban ne hozza be ezt a szellemiséget. Kérjük, hogy a rágalmazó, sértő és félrevezető hirdetéseket cserélje le egy pozitívabb, a jövőbe mutató üzenetre. Ne próbálja hamis logikával összekötni Borboly Csaba nevét más emberekével, s maga se rejtőzzön pártszervezetek, s főleg ne a sajátjánál nagyobb nevek mögé.

A választóknak Borboly Csaba és Szász Jenő személye közül kell kijelölniük a megyei tanács vezetőjét. Itt az ideje, hogy Szász Jenő vállalja az igazi arcát és bemutassa székelyföldi, Hargita megyei programját. Itt az ideje, hogy Szász Jenő ne bújjon el többé más politikusok mögé, ellenben bújtassa elő programját a szlogenek és üres jelszavak rejtekéből.

Mindezt azért, hogy a jelöltek és a programok valódi megmérettetése után valódi választás legyen 2008. június 1-jén.


A Hargita megyei RMDSZ sajtóirodája