Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Beszédek, közlemények

Reális esélyekért küzdünk, nem képzeletbeliekért - Kovács Attila, Brassó megyei RMDSZ-elnök válasza az MPP vádjaira

A politikai esélyek realista felmérését nevezte alaptalanul vádaskodó közleményében a Magyar Polgári Párt elnöke a magyar érdekek „áruba bocsátásának”.

Üzeni mindezt a magyar többségű Székelyudvarhelyről a Brassó megyei szórványba, ahol a magyar közösség számaránya alig éri el a 8 százalékot.

Nem játszhatunk felelőtlenül a brassói magyarság szavazataival.

8 százaléknyi magyar szavazattal nem lehet megnyerni az egyfordulós megyei tanácselnöki választást. A tisztségre való jelöltállítással reális esélyeinket - a megyei tanács alelnöki tisztségének és négy Brassó megyei település polgármesteri tisztségének megszerzését - is kockára tettük volna.

Mi valós esélyekért küzdünk, pártelnök úr, nem képzeletbeliekért!

Az RMDSZ országos vezetősége nem gáncsolja el a helyi szervezetek autonóm jogait, nem tiltotta meg szervezeteinek az MPP-vel való párbeszédet, összefogást.

Ez a gyakorlat nem az RMDSZ-t jellemzi.

Az MPP brassói képviselőit megkerestük - személyesen és hivatalosan is - a civilizált párbeszéd és megegyezés érdekében.

Nem kaptunk igenlő választ a párt képviselői részéről. Ezért nincs Brassóban összefogás. A magyarság érdekében, reális esélyeinket felmérve, mi ezt szerettük volna.

Ön a tárgyalásra, megegyezésre való hajlandóságot elítéli, „áruba bocsátásnak” nevezi. Ezzel pártját elszigetelődésre, a magyarságot pedig politikai képviseletének megtizedelésére ítéli.

2008. április 30.

KOVÁCS ATTILA
a Brassó megyei RMDSZ elnöke