Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Népszámlálás 2011

Utolsó hetéhez érkezett az RMDSZ népszámlálási karavánja

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség országos tájékoztató kampányának keretén belül utolsó hetéhez érkezett a népszámlálás karaván, amely a következő napokban Szatmár, Máramaros, Maros és Fehér megye szórvány településein népszerűsíti a magyarság vállalásának fontosságát.


„A népszámlálás kezdetéhez közeledve nagyon fontos, hogy minél több helyre eljuttassuk az adatfelvétel helyes technikai tudnivalóit, többek közt azt, hogy a népszámlálás során elég, ha egy személy tartózkodik otthon, aki rendelkezik az összes családtag személyes adatával és bediktálja az illető személyek nemzetiségét és anyanyelvét.” – hangsúlyozta Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára. „Ugyanakkor továbbra is hangoztatjuk, hogy figyeljünk az ideiglenesen külföldön tartózkodó rokonainkra, családtagjainkra, szerezzük meg személyes adataikat és diktáljuk be őket is, hisz ők is nagymértékben befolyásolhatják a magyarság végső számadatait.”- tájékoztatott a főtitkár.

A karaván csapata október 19.-én, szerdán szórólapozással és hangosbemondóval ellátogat többek között Szaniszlóra, Kismajtényre, Szamosdobra, Csengerbagosra és Erdődre. A nap folyamán Nagykárolyban és Domahidán lakossági fórum keretén belül hasznos technikai tudnivalókat beszélnek meg az érdeklődőkkel, majd a Szatmárnémetiben a helyi sajtó képviselőit is tájékoztatja az RMDSZ főtitkára az október 20. és 31. között sorra kerülő népszámlálás meghatározó jellegéről.

A délután folyamán Batizon és Erdődőn az Open Stage humortársulat lemezbemutató előadása zárja a karaván Szatmár megyei programját, mely csütörtökön, október 20-án Máramaros megyében folytatódik, ahol Laposbányán, Misztótfalun, Magyarberekszen, Koltón és Nagybányán állnak meg és ismertetik a helyiekkel a kampány célját. Felsőbányán és Szimerváralján ezúttal Zsók Leventének, az Erdélyi Humorfesztivál nyertesének egyéni humorestje fogja zárni a napi programot.