Pető Csilla

Pető Csilla

  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


tel.: 0359 179 460 , 0733 558 492

fax: 0359 405 378

email: peto_csilla@yahoo.com, office@petocsilla.ro

honlap: http://www.petocsilla.ro/

Cím:: 410346 Nagyvárad, Dacia  sugárút, 108 szám, Bihar megyeA Bihar megyei RMDSZ oktatási ügyvezető alelnöke
Nagyvárad-Rogériusz Református Egyházközségének főgondnoka
Egyetemi tanár

Szakbizottságok:    
Oktatási, tudomány, ifjúsági és sport bizottság - tag
Esélyegyenlőség szakbizottság – titkár
Külföldön élő román közösségek szakbizottság - tag

Pető Csilla vagyok, 31 éve a Nagyvárad-Rogériusz városnegyedben élek.
Itt nőttek fel gyermekeink, itt jártak óvodába, általános iskolába, ma is itt élnek családjaikkal és választottjaik családjával

Pszichológia szakos tanár vagyok, 15 évig (1993–2008 között) a Bihar megyei Tanfelügyelőség elemi és óvodai oktatásért felelős szaktanfelügyelője, érmelléki területi tanfelügyelő voltam.
Tanügyigazgatásban, felnőttképzésben, alternatív oktatásban, a közoktatás különböző területein képeztem magam Győrtől Egerig, Bukaresttől Brassóig és Szatmárnémetiig.
Phare, Commenius, Socrates programoknak voltam a szakértője, amelyek a Tanfelügyelőségen keresztül valósultak meg.Számos iskolai, óvodai tantervnek, munkafüzetnek voltam a szakreferense, a Bihar megyei Pedagógusok Házával együttműködve számos megyei, megyeközi és határon átívelő oktatási programnak voltam a vezetője.

1993-ban alapító presbitere voltam az újonnan alakuló Nagyvárad-Rogériuszi Református Egyházközségnek, ahol jelenleg is főgondnoki tisztséget töltök be.

2008-tól 2012-ig RMDSZ színekben megválasztott parlamenti képviselő vagyok a nagyváradi 8-as számú választókörzetben (Rogériusz, Biharpüspöki, Észak-Őssi negyedek).A képviselőházban a férfiak és nők közötti esélyegyenlőség bizottságának titkára és a tanügyi, ifjúsági és sport szakbizottság tagja vagyok.

Folyamatban van a doktori címem megszerzése, ami feljogosít arra, hogy a 2009-es tanévtől kezdődően a Nagyváradi Egyetem magyar nyelvű tanító- és óvóképző tanári szakán egyetemi tanárként előadjak pszichológiát, fejlődéslélektant, gyermeklélektant.

Hitvallásom

Az összetartó közösségért dolgozom, amelyben minden ember, társadalmi csoport számára biztosított az esély a felemelkedésre. A nők esélyegyenlőségéért dolgozom, hogy ne kelljen választaniuk a munka és az anyaság, a karrier és a család között.  Támogatom az esélyteremtést a fiataloknak a tudás megszerzéséhez, a lakáshoz jutáshoz, az egészség megőrzéséhez és a munkavállaláshoz. Támogatom az egyházak társadalmi szerepvállalásának megerősödését. Szükséges támogatni tevékenységüket a közjó érdekében. Szeretek dolgozni, pontosan, lelkiismeretesen megoldani a rám bízott feladatokat. Szerintem nem létezik olyan képviselő, aki eredményes tud lenni anélkül, hogy hozzáértése, rálátása legyen bizonyos szakterületre. Ismerni kell a dolgokat, amikkel az ember foglalkozik. Én így vagyok az oktatással, oktatási szakpolitikus vagyok, az évek során megszerzett tapasztalataimat és szaktudásomat az oktatással kapcsolatos kérdések megoldására fordítom.
Van miért dolgozni, és én büszkén vállalom.