Főoldal > Thiesz János > kapcsolódó hírek száma: 8
Kovászna: elsöprő RMDSZ-es győzelem rekordrészvétellel
Kovászna: elsöprő RMDSZ-es győzelem rekordrészvétellel

Thiesz János, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség jelöltje nyerte a Kovászna városi időközi polgármester választást. A fürdővárosban 15 éve nem tapasztalt rekordrészvétel volt: míg a 2012-es helyhatósági választásokon a lakosság 54,01 százaléka járult az urnák elé, február 3-án a kovásznaiak 63,43 százalékban vettek részt a választásokon.


Thiesz János: folytatjuk a munkát! - Időközi választást tartanak Kovásznán
Thiesz János: folytatjuk a munkát! - Időközi választást tartanak Kovásznán

Február 3-án időközi választást tartanak Kovásznán, mivel a fürdőváros polgármestere, Lőrincz Zsigmond novemberben tragikus hirtelenséggel elhunyt. „Lőrincz Zsigmond személyében egy olyan rendkívüli embert veszítettünk el, aki az RMDSZ csapatával évekig dolgozott a városért, a kovásznai emberekért” – mondta Thiesz János, aki 5 évig Kovászna alpolgármestere volt, a tragédia után pedig megbízott polgármesterként vezette a várost. 


Az infrastruktúra a turizmus alapja
Az infrastruktúra a turizmus alapja
2013.01.28. | Kovászna , Infrastuktúra , Turizmus

Kovásznán a legtöbb körülmény adott ahhoz, hogy a település elfoglalja a modern fürdővárosok listáján méltán kiérdemelt helyét. Az elmúlt hét során a Sapientia EMTE csíkszeredai Kommunikáció és PR szakos hallgatói turisztikai szempontú felmérések végzése érdekében érkeztek megyénkbe, a borvizek városában.


Kampányban és kampányon kívül is a munkára összpontosít az RMDSZ
Kampányban és kampányon kívül is a munkára összpontosít az RMDSZ

A románok leckét adtak nekünk összefogásból, hiszen az összes ellenjelöltet visszaléptették és odaálltak az egyetlen független jelölt mellé - fogalmazott Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki elnöke a mai sajtótájékoztatóján, amelynek témája a Kovászna városi időközi választás volt.


Elsőként adta le az RMDSZ Thiesz János jelölési dossziéját

Pénteken délelőtt hivatalosan is letette a megyei RMDSZ Thiesz János Kovászna város  polgármester jelöltjének jelölési dokumentációját a Megyei Választási Bizottságnál.


Visszük tovább Lőrincz Zsigmond politikai hagyatékát

Mai nap Kovásznán az RMDSZ helyi és megyei tisztségviselői, valamint a város RMDSZ-es tanácsosai egyeztettek és megerősítették, hogy a Magyar Demokrata Szövetség viszi tovább a kedves emlékű Lőrincz Zsigmond polgármester politikai hagyatékát.


Mozgalmas kampánynap Kézdiszéken
Mozgalmas kampánynap Kézdiszéken

Vidéki településeket keresett fel, civil szervezetet látogatott meg, majd könyvbemutatóval egybekötött nótaesten vett részt Olosz Gergely szenátor- és Fejér László Ödön képviselőjelölt. Az RMDSZ jelöltjei kampánykörútjuk során választási programjukat is kiegészítették, hiszen minden egyes helyen érdeklődtek a problémákról, megoldásra váró kérdésekről.


Magyar zászló Kommandó felett
Magyar zászló Kommandó felett

Háromszék legmagasabban fekvő, magyarok által lakott településén is van mit ünnepelni. Kommandón visszaállították eredeti állapotába azt a világháborús emlékművet, amelyet 1989 előtt, a hatalom el akart tüntetni.