A 15. október az egyetemen - Tanévnyitó ünnepség a sepsiszentgyörgyi Babeș-Bolyai egyetemen

2012.10.02. | Sepsiszentgyörgy , Oktatásügyek
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A 15. október az egyetemen - Tanévnyitó ünnepség a sepsiszentgyörgyi Babeș-Bolyai egyetemen

Fennállásának tizenötödik esztendejét ünnepli idén a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudo-mányegyetem sepsiszentgyörgyi tagozata. Az elmúlt évek történéseiről, a szellemi műhely kiépülésének lépéseiről adtak számot és mondtak köszönetet ma a megnyító keretén belül.

A közgazdasági, környezetmérnöki és közigazgatási kar közös tanévnyitóján dr. Nagy Attila, a kihelyezett tagozat főigazgatója az épület újon elkészített aulájában köszöntötte a megnyitóra összegyűlt egyetemi tanárokat, a hallgatókat, a megyei és városi vezetőket, valamint a campus építését végző, Valdek cég képviselőit.  Felidézte a kezdeti évek nehézségeit, amikor még főiskolaként működött az intézmény egy bérépületben. Majd büszkén ecsetelte a mai körülményeket is, amikor is kész oktatóközpontként, saját épületben, számtalan, az oktatást kiegészítő programmal, szakkörrel és a szórakozást is biztosító teremmel várják a diákokat.

Az ünnepségen részt vett Henning László, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke is, aki beszédében a minőségi oktatás fontosságát hangsúlyozta. Henning szerint mára már nem kérdés, hogy jó ötlet és befektetés volt annak idején az egyetem létrehozása mellett dönteni, hiszen ezáltal a város és a régió szellemi műhellyel, tanítást és kutatást folytató intézménnyel bővült. A diákok, tanárok és az önkormányzat közös feladatának és célkitűzéseként nevezte a minőségi oktatásra való odafigyelést és annak biztosítását, hiszen ennek során Háromszéknek és Székelyföldnek az intézmény tanult, felkészült szakembereket nyújthat. Ezek a fiatalok pedig hozzájárulhatnak és segíthetik a régió jövő társadalomi és gazdasági képét.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.