A Bánság fővárosában állomásozott az RMDSZ Főtitkárságának pályázati képzése

2013.11.10. | Kultúra , Pályázatok

A Bánság fővárosában állomásozott az RMDSZ Főtitkárságának pályázati képzése

Temesváron, a Kós Károly Közösségi Központban szervezte meg a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Főtitkárságának Kulturális Főosztálya pályázati képzésének utolsó előtti, a nyugati szórványmegyéknek szóló állomását hétvégén, november 8 és 9 között.

A képzésen Arad, Temes és Krassó-Szörény megyei civil szervezetek, kulturális intézmények és önkormányzatok több mint negyven képviselője tájékozódott az aktuális és jövőbeli pályázati lehetőségekről, valamint fejlesztették pályázatírói és projektmenedzseri készségeiket.

A két napos képzésen Hegedüs Csilla, az RMDSZ főtitkárhelyettese előadásában bemutatta a 2013-ban rendelkezésre álló kulturális finanszírozási lehetőségeket, majd ezt követően ismertette azt az esettanulmányt, amely a partnerségek fontosságára hívta fel a figyelmet egy kulturális projekt lebonyolításának folyamatában. A képzés első napján a résztvevők áttekinthették egy projekt megtervezésének és lebonyolításának lépéseit, valamint az általános projektmenedzsment alapjait, míg a második napon a pályázati űrlapok helyes kitöltéséről, költségvetés kidolgozásáról és projektötletekről tanácskoztak a résztvevőkkel a szakemberek. A két napos rendezvény alatt továbbá számos finanszírozási és pályázati forrást tártak fel a képzők és a résztvevők, amelyek specifikusan a szórványközegben működő civil szervezetek problémáira jelenthetnek megoldást. Kiemelt hangsúly került a szervezeti marketingre, ugyanis a résztvevők egybehangzó véleménye szerint a romániai magyar civil szervezeteknek még fejleszteniük kell tevékenységük ezen területét.