A Gyergyó-medencei turizmus és fafeldolgozás gondjaira keresnek gyógyírt - Szárhegyen szervezett újabb konferenciát Moldován József

2011.12.08. | Gyergyó terület
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A Gyergyó-medencei turizmus és fafeldolgozás gondjaira keresnek gyógyírt - Szárhegyen szervezett újabb konferenciát Moldován József

A Gyergyói-medence fejlesztését célzó megbeszélést szervezett december 7-én, szerdán Gyergyószárhegyen Moldován József távközlési államtitkár. A kormányzati politikus a Gyilkostó-Borszék Turisztikai Egyesülettel közösen hívta találkozóra a térség polgármestereit, a helyi RMDSZ-szervezetek elnökeit, a régió vállalkozóit.

A Gyergyószárhegyi Polgármesteri Hivatal tanácstermében tartott találkozón részt vett Balogh Sándor, az Országos Erdészeti Hivatal aligazgatója, Erős Róbert volt londoni kereskedelmi attasé, valamint az East European Consortium nemzetközi pénzügyi csoport képviseletében Ioniţă Jenică elnök és Sanjuan Diaz Pedro alelnök.

Moldován József beszédében kifejtette: a találkozónak kettős célja volt: a Gyergyó-medencei fafeldolgozás, illetve turizmus problémáira keresnek gyógyírt. A szárhegyi találkozón a résztvevők megismerték az East European Consortium munkáját és partnereit, valamint spanyol példákon keresztül útmutatást kaptak egy, a fejlesztésre irányuló cselekvési terv elkészítéséhez és kivitelezéséhez.

“A mai találkozóval a korábban megkezdett kerekasztal-beszélgetések sorát folytattunk, melyeknek célja, hogy a térség fejlődése szempontjából a két legjelentősebb ágazat: a faipar és a turizmus területén felmerülő gondokra keressünk megoldást. Emellett meghívtunk a mai találkozóra egy olyan szakember-csapatot, akik megmutatták a jelen lévő önkormányzatoknak, vállalkozóknak, hogyan lett sikeres Spanyolország az európai pénzalapok lehívásában, illetőleg ismertették, hogy hogyan lehet egy hatékony gazdasági menetrendet lépésről lépésre kivitelezni” – részletezte a célokat Moldován József államtitkár.

Mint elhangzott, a gyergyószárhegyi találkozó nem is az első, és nem is az utolsó azon megbeszélések sorában, melyek a Gyergyói-medence fejlesztését célozzák: a távközlési államtitkár további kerekasztal-beszélgetéseket tervez a témában.