A kolozsváriak számára az RMDSZ mindig biztonságot jelentett! - Elindította kampányát a Szövetség Kolozs megyei szervezete

2012.05.13. | Kolozs , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A kolozsváriak számára az RMDSZ mindig biztonságot jelentett! - Elindította kampányát a Szövetség Kolozs megyei szervezete

„A kolozsvári magyarok számára hosszú éveken át a Romániai Magyar Demokrata Szövetség jelentette a biztonságot: így volt ez a Funar korszakban, de akkor is, amikor újra építkezni lehetett. A Szövetség képviselői kezdték el, folytatták és vitték véghez azt a munkát, amely nélkül a kolozsvári magyarság nem gyarapodhatott, nem erősödhetett volna. A kolozsvári magyarságnak biztonságra lesz szüksége 2012 után is” – jelentette ki Kelemen Hunor szövetségi elnök vasárnap, a Szövetség Kolozs megyei jelöltjeinek bemutatóján.

A rendezvényen jelen volt Máté András Levente megyei elnök, az RMDSZ megyei tanácselnökjelöltje, Eckstein Kovács Péter kolozsvári polgármesterjelölt, a helyi és megyei tanácsos-jelöltek, valamint több Kolozs megyei település polgármesterjelöltje.

Kelemen Hunor beszédében rámutatott arra, hogy négy év önkormányzati, két és fél éves kormányzati munka után a Romániai Magyar Demokrata Szövetség arról beszél, hogy mit sikerült elérnie, melyek voltak céljai, és ezek közül mit sikerült megvalósítania.

„Bátran állíthatjuk, hogy képviselőink az önkormányzatokban és a kormányzatban egyaránt teljesítettek. Meggyőződésem, hogy ezt a magyar emberek is tudják, és értékelik” – jelentette ki.

Az elkövetkező időszak egyik legfontosabb feladataként a magyar emberek megszólítását határozta meg.

„Meg kell győzni a magyar és a román embereket egyaránt, minden kolozsvárit, hogy van egy olyan csapat, amelyre érdemes szavazni. Olyan jelöltjei vannak a Kolozs megyei szervezetnek, akik tudják, mire van szüksége az itt élő közösségeknek, és tudják, milyen eszközöket kell használni ezek megvalósítása érdekében” – mondta Kelemen. Szerinte az embereknek tudniuk kell, hogy a Szövetség számára a politika ezután is a biztonságról és az építkezésről, a közszolgálatról fog szólni. Hangsúlyozta: a Szövetség nem fogja megszavazni az új kormány egyetlen olyan kezdeményezését sem, amely az erdélyi magyarság biztonságát veszélyezteti, nem szavazza meg azt a választási törvényt, amely nem biztosítja az arányos képviselet elvét, nem fogadja el azt a régiófelosztást sem, amelyben az Erdélyben élő magyar közösségeket szétszórják.

Az RMDSZ elnöke felszólította a jelölteket, hogy ne folytassanak negatív kampányt, mert, mint mondta, a választóknak erre nincs szükségük.

„A negatív kampány megoszt, elbizonytalanít. Ezért mi beszéljünk arról, hogy mit tettünk, és beszéljünk arról, hogy mit akarunk tenni. Beszéljünk a magyar emberek problémáiról, a kolozsvári, Kolozs megyei lakosoknak a gondjairól, mert ismerjük ezeket, tudjuk azt, hogy mit várnak el tőlünk a magyar emberek. Bízom abban, hogy egy pozitív, konstruktív kampányban meg lehet szólítani azokat az embereket is, akik az elmúlt esztendőben a gazdasági válság, a különböző megszorítások miatt eltávolodtak a politikától” – fogalmazott. Megerősítette, hogy a Szövetség nyitott minden a párbeszédre, az együttműködésre, de leszögezte: „egyetlen szövetségesünk, amely 22 éven keresztül kitartott mellettünk, tulajdonképpen az a közösség, amelyért mi vagyunk, és dolgozunk. Mi a legfontosabb szövetségesünket, az erdélyi magyarságot helyezzük első helyre, mindenek elé és mindenek fölé”.

Máté András Levente, a Szövetség Kolozs megyei tanácselnökjelöltje rövid beszédében hangsúlyozta: a Kolozs megyei szervezet is az eredményeket fogja felmutatni az elkövetkező hónapban. „Azokról az eredményekről fogunk beszélni, amelyeket munkánk következtében értünk el, és amelyekre jövőnket építjük” – mondta.

Máté emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy ma Kolozsváron nem beszélhetnénk felújított Mátyás szoborról, akkreditált Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemről, újraindított magyar osztályról a Horea úti iskolában, történelmi magyar egyházainknak és a civil szférának nyújtott támogatásokról, több mint 200 megjavított utcáról, ha a kolozsvári magyarságnak nem lenne erős önkormányzati és parlamenti képviselete.

„Tőlünk függ, hogy mindezt meg tudjuk-e őrizni, és mindezt tudjuk-e tovább gyarapítani. Minden magyar szavazatától függ, hogy június 10-én megerősítjük-e önkormányzati képviseletünket, hogy tudjuk- e tovább folytatni munkánkat” – fogalmazott a Szövetség megyei tanácselnökjelöltje.

„Kolozsvár volt Funar városa, volt Boc városa, most itt az idő, hogy Eckstein-Kovács Péter városa legyen” – mondta az RMDSZ kolozsvári polgármesterjelöltje, aki szerint szép város Kolozsvár, de még szebb lehet, ha van egy rátermett polgármestere, és erre a tisztségre ajánlja magát.

A rendezvény az önkormányzati jelöltek bemutatkozásával zárult.

Elindította kampányát a Szövetség Kolozs megyei szervezete Elindította kampányát a Szövetség Kolozs megyei szervezete Elindította kampányát a Szövetség Kolozs megyei szervezete
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.