A nótakaraván befutott Bélfenyérre

2012.12.02. | Parlamenti választások , Bihar
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A nótakaraván befutott Bélfenyérre

Pető Csilla képviselő és Szíjjártó Zoltán, az RMDSZ jelöltjei nótaesttel ajándékozták meg Dél-Bihar településeinek közönségét. A művészekkel olyan közösségeket kerestek fel, ahol talán évek óta nem volt hasonló előadás. E hét elején Bélfenyérre érkezett Szabó Lajos és zenekara.

Este hatra hirdették a nótaestet, szállingózott is az érdeklődők serege – amikor a technika ördöge is munkába lendült: áramszünet borított sötét leplet a bélfenyéri utcákra, házakba. Pető Csilla és Szíjjártó Zoltán, a bemutatkozásra érkező két jelölt azonnal bizonyíthatta, milyen fontos, hogy legyen valaki, aki fellép egy közösség érdekében. A jelöltek egy-két telefonhívással mozgósítani tudták a hibaelhárítókat, így hamarosan ismét felgyulladtak az égők és bekapcsolt a mikrofon is.

Pető Csilla, az RMDSZ képviselője elmondta, évekkel ezelőtt kereste fel Bélfenyér települést, azzal a szándékkal, hogy felmérje a tennivalók sorát. Az óvoda épülete volt használhatatlan állapotban, s természetes hogy a pedagógus képviselő szívügyének tekintette a tatarozását. Az RMDSZ segítségével az épületet sikerült felújítani, és az falu közművesítésében is. Ez történt ezidáig, ahhoz azonban, hogy a jövőben is fejlődjön a település, fontos, hogy legyen egy lelkiismeretes képviselője, mondta Pető Csilla, biztosítva a bélfenyérieket, hogy megválasztása esetén szívén viseli majd a falu sorsát. Ugyanakkor kérte a jelen lévőket, hogy beszéljenek barátaiknak, szomszédjaiknak is minderről, és kérjék őket is, menjenek el szavazni december kilencedikén, és válasszák a listán az RMDSZ jelöltjeit.

Szíjjártó Zoltán szenátorjelölt sem először járt a településen, eddig is figyelemmel követte a gondokat, és biztosította a jelenlévőket arról, hogy megválasztása esetén is szívvel-lélekkel kiáll érdekükben. A szenátorjelölt az összefogás, az egység erejét hangsúlyozta, példaként Erdőgyarakot említve, ahol pár hete hatvan ember reagált az RMDSZ tulipán-karaván hívó szavára, s ennek eredményeként Mindenszentekre megtisztult sírkert várta a megemlékezőket. Persze ahhoz, hogy elinduljon a kaláka, elkezdődjön a közös munka, kell valaki, aki megteszi az első lépést, aki mellé oda lehet állni. Ez a kezdeményező lehet Pető Csilla vagy Szíjjártó Zoltán, megválasztását követően. Most a bélfenyérieken a sor, ők kell segítsék a jelölteket, hogy azt követően az elöljárók támogathassák a települést.

A bemutatkozó, lelkesítő beszédek után a termet a nótaszó töltötte be. Szabó Lajos és zenekara, mint minden esten, most is kiváló hangulatot teremtett, az emberek jókedvvel énekelték együtt az ismert dalokat. A találkozó késő estébe nyúlt, s végül a bélfenyériek lélekben feltöltődve, remek hangulattal tértek otthonaikba.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.