A parlamentek közötti együttműködés szükségességére hívta fel a figyelmet Biró Rozália Máltán

2017.04.27. | Aktuálpolitika

Biró Rozália, a képviselőház külügyi bizottságának elnöke és Cristian Dumitrescu, a szenátus külügyi bizottságának elnöke vezette azt a küldöttséget, amely Románia Parlamentjét képviselte a Máltán zajló, április 2628. közötti interparlamentáris konferencián.

Az Európai Unió kül,- és biztonságpolitikájával kapcsolatos tárgyalásokon a tagállamok, az európai parlamenti képviselők és az európai uniós bizottsági képviselők mellett Svájc, Izland, Albánia, Montenegró, Törökország képviselői is részt vettek. A kétnapos konferencia témái: az Európai Unió jelenlegi és 2017-es migrációs politikája, a populizmus és a propaganda elleni küzdelem, az Európai Unió védelmi akcióterve, valamint az EU és a NATO kapcsolatok jelene és jövője.

Biró Rozália az országos parlamentek közötti együttműködés elengedhetetlenül szükséges voltára, az egyenlő rangú párbeszéd kötelezettségére, a kihívások megfogalmazására és a konkrét megoldást eredményező lépések, akciótervek leszögezésére, valamint azok gyakorlatba ültetésére hívta fel a figyelmet.

A máltai parlament elnöke, Luciano Buzutti megnyitójában az egységes EU-s stratégiák, akciótervek, a ránk váró kihívások közös vállalásának szükségességét hangsúlyozta