A Romániai Magyar Demokrata Szövetség készen áll a választásokra

2012.01.31. | Aktuálpolitika , Önkormányzati választások , Parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A Romániai Magyar Demokrata Szövetség készen áll a választásokra

Az RMDSZ Szövetségi Elnöksége ma délben, Bukarestben a 2012-es évben sorra kerülő parlamenti és helyhatósági választásokról egyeztetett.

Kelemen Hunor szövetségi elnök ismételten leszögezte, az RMDSZ megvárja az Alkotmánybíróság részletes indoklását, majd annak tanulmányozása után tárgyalnak arról, hogy az idei választások kapcsán milyen döntéseket kell meghozni.

„Az Alkotmány nagyon világosan fogalmaz: abban az esetben, ha egy törvénynek néhány cikkelyét alkotmányellenesnek nyilvánítják, akkor azokat a Parlament módosíthatja, javíthatja az alkotmánybíróság döntése értelmében. Addig azonban, amíg nem ismerjük az Alkotmánybíróság részletes indoklását, felelőtlenség lenne bármilyen irányba elköteleződni” – jelentette ki az RMDSZ elnöke. Hozzátette: „a tavaszi parlamenti ülésszakban a Szövetség politikusainak következeteseknek és kitartóaknak kell lenniük a megfogalmazott törvényhozási prioritások tekintetében, meg kell őriznünk a közös erőfeszítéssel elért gazdasági stabilitást, és elutasítunk minden olyan kezdeményezést, amely társadalmi elégedetlenséget válthat ki.” Példaként említette az ország területi-adminisztratív átszervezését, egy új, egészségügyi törvény kidolgozását vagy a választási törvény módosítását. „Választási évben mindezekre a változtatásokra nemet mond a Romániai Magyar Demokrata Szövetség” – hangsúlyozta Kelemen Hunor.

„Attól függetlenül, hogy külön vagy összevonva, júniusban vagy novemberben lesznek a választások, az RMDSZ erre fel van készülve. Mindenképpen egyeztetésre és párbeszédre lesz szükség az elkövetkező időszakban, mind a kormánypártokkal, mind pedig az ellenzékkel” – összegezett az RMDSZ elnöke.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.