Az egészséges életmód érdekében tekert az RMDSZ csapata

2012.05.23. | Önkormányzati választások , Szatmár

Az egészséges életmód érdekében tekert az RMDSZ csapata

A Szatmár megyei-  és városi RMDSZ, a  PrimaGym Egészségközponttal illetve a West Medicaval és a Coral Klinikával közösen május 22-én késő délután, az Európai Elhízás Elleni Nap alkalmából változatos sportrendezvényekkel várta az egészséges életmód követőit.

A Coposu sétányon található téren az érdeklődők melett az egészséges életmódra hívta fel a figyelmet Csehi Árpád Szabolcs megyei tanácselnök is. Barta Zoltán edző vezetésével az RMDSZ csapata a spinning csoportos biciklizést próbálhatta ki, amely Szatmár megyében egyedülálló mozgásforma.

- Fontos felhívnunk a figyelmet az egészséges életmód szükségességére, hiszen mint a Szatmár Megyei Tanács által készített felmérésekből is kiderül a megye egészségügyi állapota jóval az európai átlag alatt van. - Szatmár megye lakosainak 36% túlsúlyos és közel ilyen százalékban elhízott. Éppen ezért a rendezvény célja az volt, hogy a gyermekek és felnőttek körében egyaránt tudatosítsuk az egészséges életmód és a fizikai tevékenységek fontosságát. Tudniuk kell, hogy az elhízásért már egészen fiatal korban is leggyakrabban a rossz táplálkozási szokások tehetők felelőssé –fejtette ki az elnök.

A sportrendezvényen a legújabb és legbiztonságosabb csoportos mozgásformákat lehetett kipróbálni szakképzett okleveles edzői felügyelet alatt. A téren felállított sátorban pedig a West Medica és a Coral Klinika egészségügyi dolgozói mérték a járókelők és a rendezvényen résztvevők vérnyomását, testsúlyát, vércukorszintjét.