Az EMNP a mesék világában él!

2012.05.24. | Aktuálpolitika , Önkormányzati választások , Marosvásárhely

Az EMNP a mesék világában él!

Felszólítom Toró T. Tibor pártelnököt, hogy a kampányidőszak felénél járva, vegyen annyi fáradtságot, hogy legalább egy mondatot mondjon a saját pártjáról is - nyilatkozta ma Kolozsváron Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára, majd hozzáfűzte: tudom, hogy egy súlytalan lufiról nehéz beszélni, de a folyamatos ködösítésbe, kettős beszédbe ennyi még belefér.

A főtitkár szerint szégyen, hogy Toró és elvtársai kijelentik: nem folytatnak negatív kampányt, majd ugyanazzal a lélegzetvétellel elkezdik szidni az RMDSZ-t. Egyik kedvenc gyermekkori könyvem a Minden napra egy mese volt, úgy tűnik, sokan az EMNP-ből ugyanezt elmondhatják magukról, azzal a különbséggel, hogy ők most is a mesék világában élnek: RMDSZ-ellenes kitalációk sorozatával állnak elő, amit azonban soha semmilyen bizonyítékkal nem támasztanak alá. A meséket felnőtt fejjel is sokszor élvezetes olvasni, de ne essünk abba a hibába, hogy beleéljük magunkat a leírtakba – fogalmazott Kovács. Régi, levitézlett politikusok ne beszéljenek a megújulásról, az egységes politikai képviseletet szétverők ne zengjenek legendákat az új egységről, az összefogás kerékkötői ne csak saját magukkal akarjanak összefogni.

Kovács megfogalmazása szerint a magyar emberek nem a folyamatos panaszkodást, alaptalan siránkozást, hanem a munkát várják el a politikusoktól. Értékelik az eredményeket, az őszinte beszédet, és felismerik, amikor valaki elérhető, megvalósítható célokról beszél. Az aggódás, a sérelmezés, a méltatlankodás jellemzi a legkisebb magyar pártot, hiszen nincs mögöttük tartalom, munka és eredmény.

Marosvásárhely vonatkozásában Kovács Péter leszögezte: úgy tűnik, az EMNP számára megsemmisítő vereséget jelentene, ha az RMDSZ színeiben induló Frunda György lenne a város polgármestere, ezért mindent megtesznek ennek megakadályozásáért. Nem ismerik fel, vagy nem akarják felismerni, hogy ha a magyar emberek június 10-én egységesen, szolidárisan lépnek fel, akkor reális esély van visszaszerezni a várost. A pártérdek azt mondja, hogy nem jó, ha szövetségi politikus kerül választott tisztségbe, a pártkatonák pedig intenzíven dolgoznak az “ügy” érdekében. Minden olyan magyar szavazat, amelyet nem Frunda Györgyre adnak le, elvész, vagy a váltás esélyeit gyengíti - zárta nyilatkozatát Kovács Péter főtitkár.