Az önkormányzati képviseletet szeretnék megőrizni Brassó megyében

2012.02.17. | Brassó , Önkormányzatok
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


„A következő időszakban azokat az önkormányzati tanácsos és polgármesterjelöltek segítségét kérjük, akik a júniusi helyhatósági választásokon hozzájárulnak a Brassó megyei magyar önkormányzati képviselet megőrzéséhez.” – vázolta az RMDSZ Brassó megyei szervezetének közéleti prioritását és ütemtervét Kovács Attila megyei elnök a Megyei Önkormányzati Tanács (MÖT) múlt heti ülésén, amelyen a Szövetség vidéki önkormányzatainak RMDSZ-es képviselői, polgármesterei és alpolgármesterei vettek részt.

„A magyarság egységes fellépésére mindennél nagyobb szükségünk lesz, hiszen Brassó megyében vannak olyan települések is, amelyeken az egyfordulós polgármester-választás sikeres lehet számunkra, ha egyetlen magyar jelöltre összpontosulnak a magyar szavazatok, a román jelöltek között pedig megoszlanak a leadott voksok” – hangsúlyozta politikai beszámolójában Kovács Attila Brassó megyei RMDSZ-elnök.

Az ülést vezető Kiss József tatrangi polgármester, MÖT-elnök ezzel kapcsolatban elmondta: a választási kampányt a településen eddig elért eredményekre kell építeni, az egyházakkal való összefogás is fontos lesz. „Mindannyian tudjuk, mennyire fontos az, hogy alelnökünk van a Brassó Megyei Tanácsban, parlamenti képviselőnk és minisztereink Bukarestben, hiszen a helyi projektek sem valósultak volna meg az ő támogatásuk, munkájuk nélkül” – tette hozzá Kiss József, aki szerint a cél a teljes körű képviselet megőrzése. Ürmös polgármestere, Gergely János felszólalásában elmondta, a településen „a választási kampány 2008 óta tart”, hiszen a választók az elmúlt négy év megvalósításai alapján fogják eldönteni, továbbra is támogatják-e a helyi tisztségviselőket. Gödri József bodolai alpolgármester szándéka a következő időszakban a település valamennyi magyar lakosának a megszólítása és felkérése az összefogásra, hiszen csak így tudják megmenteni a magyar képviseletet a községi tanácsban.

Az RMDSZ beiskolázási kampányáról az ülésen Tóásó Áron Zoltán megyei programfelelős beszélt, aki arra kérte az önkormányzati tisztségviselőket, vegyenek részt az iskolai szülőértekezleteken, tartsák szem előtt a települések magyar oktatásának helyzetét és vegyenek részt a problémák megoldásában. Farkas Anna Lili parlamenti képviselő az iskoláskorú gyermekek összeírásában kérte a jelenlévők segítségét és azt is hangsúlyozta: januártól Kőhalom magyar iskolásainak rendelkezésére áll egy iskolabusz, ezen a környék településeiről is a kisváros magyar tagozatára szállíthatják a gyermekeket.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.