Az RMDSZ parlamenti csoportja üdvözölte az Európai Parlament múlt héten elfogadott, kisebbségek védelmére vonatkozó jelentését – Bukarestben tartózkodik Antonio Tajani EP-elnök

2018.11.21. | Aktuálpolitika

Italics Magazine

Az Európai Unió őshonos nemzeti kisebbségei elkötelezettek abban, hogy sokszínűségük révén értékalkotó közösségei legyenek az Uniónak. Éppen ezért üdvözöljük az Európai Parlament múlt héten elfogadott, a nemzeti és etnikai kisebbségek védelmét hangsúlyozó jelentését, amelyben arra szólítják fel az Európai Bizottságot és a tagállamokat, hogy kezeljék hatékonyabban a nemzeti kisebbségek védelmét” – fogalmazott Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője azon a találkozón, amelyen a román parlament delegációja fogadta Antonio Tajanit, az Európai Parlament elnökét.

Nekünk, őshonos kisebbségeknek nagyon fontos üzenettel és jelentéssel bír, hogy az Európai Parlament határozott állást foglalt ebben a számunkra nagyon fontos témában. Remélem, hogy majd az újonnan megalakuló Európai Bizottság is prioritásként kezeli ezt az ügyet, hiszen fontos szerepe lesz abban, hogy ezt az ajánlatcsomagot a kisebbségi charta szellemében beépítse a jogrendszerbe az őshonos kisebbségek javára” – zárta felszólalását Korodi Attila.

A találkozón az RMDSZ szenátusi frakcióvezető-helyettesi minőségében Fejér László Ödön is jelen volt.