Beindul a Jászvásár-Marosvásárhely közötti autópálya megépítésének folyamata

2018.11.07. | Infrastuktúra
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Beindul a Jászvásár-Marosvásárhely közötti autópálya megépítésének folyamata

Törvénybe foglalta a Jászvásár-Marosvásárhely autópálya megépítését november 7-én a képviselőház plénuma. A testület végső döntéshozó fórumként szavazta meg az autópálya megépítéséhez szükséges beruházások jóváhagyásáról szóló törvényt. Benedek Zakariás, az RMDSZ szállításügyekért felelős szakpolitikusa a szavazást követően rámutatott: a szaktárcának harminc nap áll a rendelkezésére majd elindítania az autópálya megépítéséhez szükséges dokumentáció beszerzési folyamatát azt követően, hogy a törvény megjelenik a Hivatalos Közlönyben.

Egy korszerű infrastruktúra alapját az autópályák megléte jelenti. Ha van autópálya, akkor a gazdaság, de főleg a régió fejlődik. Az RMDSZ szorgalmazza és támogatja azokat a kezdeményezéseket, amelyek az autópályák építését célozzák. Szilárd meggyőződésünk, hogy Erdély csak akkor tud fejlődni, ha kedvező feltételeket teremtünk ehhez. Törvényes garanciára szavaztunk a pálya mielőbbi megépítéséért” – fogalmazott a képviselő.

A többpárti kezdeményezésre azért volt szükség, mert a Dacian Cioloș vezette szakértői kormány 2023-2030-ra időzítette ezen autópálya megépítését, azonban a parlament és a kormány mielőbb elkezdené a munkálatokat. A tervezet kezdeményezői az RMDSZ részéről Vass Levente, Erdei-Dolóczki István és Seres Dénes parlamenti képviselők, valamint Túros Lóránd és László Attila szenátorok.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.