Biró Rozália: akciótervet kell kidolgozni az autista személyek integrációjának biztosítására

2015.04.21. | Szenátus , Emberi jogok
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Biró Rozália: akciótervet kell kidolgozni az autista személyek integrációjának biztosítására

Az autista személyek integrációjának elősegítésére a civil szervezeteknek a szakminisztériumokkal karöltve kell kidolgozniuk egy iránymutató akciótervet, amely megfelel az európai jogszabályoknak – emelte ki Biró Rozália RMDSZ-es szenátor azon a konferencián, április 20-án, amelyet a Svájci–Román Együttműködési program kezdeményezésére az Autista Személyek Jogaiért Föderáció (FEDRA) szervezett Bukarestben.

Az Együtt, egy hangon, konferencián a Szövetség szenátora elmondta: „elfogadhatatlan, hogy a törvény megjelenése után öt évvel még mindig nincs gyakorlatba ültetési szabályzat, így nem alkalmazható a meglévő törvényes keret. Ezen a téren kellene sürgősen lépnünk. Munkabizottság létrehozását javaslom, amelynek tagjai az érdekelt minisztériumokat képviselve összehangolják a szükséges tevékenységi folyamatokat.”


A szenátus Emberjogi, Kisebbségi és Vallásügyi Bizottságának elnöke hozzászólásában kiemelte: az autista személyek gyógyítása, oktatása, beilleszkedése és megfelelő kezelésének problémájára több figyelmet kell fordítani civil, önkormányzati, és országos szinten egyaránt, amely csak összehangolt tevékenységek által valósulhat meg.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.