Biró Rozália szenátorjelölt Bihari, Székelyhídi és Szentjobbi kampánykörúton

2012.11.25. | Parlamenti választások , Bihar
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Biró Rozália szenátorjelölt Bihari, Székelyhídi és Szentjobbi kampánykörúton

Bihar megyei emléktáblák  és emlékhelyek c. vándorkiállitás Hegyközcsatár után Bihardiószegen került bemutatásra pénteken a déli órákban. Az eseményt Mados Attila, Bihardiószeg RMDSZ-es polgármestere nyitotta meg, aki üdvözölte az érdeklődőket, mint mondta, büszke hogy helyet biztosíthatott ennek az értékes kiállításnak.

Dukrét Géza helytörténész illetve Biró Rozália szenátor-jelölt által kezdeményezett vándorkiállítás közel 30 bihari  műemléket ábrázol, ezek közt több Bihardiószeg jelképeit mutatja be. Biró Rozália RMDSZ-es szenátor-jelölt örömét fejezte ki, hogy ezeket az értékes műemlékeket ily módon is népszerűsítik megyeszerte, hiszen ezek a magyarság büszke jelképei is, amelyeket az utókor számára meg kell öriznünk, mindegyiket a maga tiszta üzenetével. Dukrét Géza helytörténész rövid ismertetőjében kitért a megye turul madaras műemlékeire, Bihardiószeg szimbolikus emlékhelyeire, valamint statisztikai adatokkal érzékeltette eddigi kutatásai részleteit.


Ezt követően Biró Rozália szenátor-jelölt részt vett a Polgármesteri Hivatal előtt található 100 éves ártézi kút avató ünnepségén, beszédében a szimbolikus értékű emlékhelyek fontosságáról, a kútból csordogáló, életet adó víz szimbolikus voltáról beszélt, amely a helybeliek számára különösen értékes. Az esemény végeztével a helyi lelkészek megáldották a hidat.

Ezen a napon került aláírásra a Bihardiószeg és a Magyarországi Pákozd együttműködési szándéknyilatkozata, melyet Mados Attila illetve Takács János polgármesterek láttak el kézjelükkel. A két település hamarosan elindítja az együttműködés hivatalos formájét is, a jövőben számos kultúrális és gazdasági együttműködés kialakulását remélik a felek.Biró Rozália RMDSZ-es szenátorjelölt a szombati kampányútját Biharon kezdte, ahol számos háztartásba kopogott be, elbeszélgetni a helyiekkel, támogatásukat kérve a december 9-i választásokon. A bihariak rendre felismerték a jelöltet, örömüket fejezték ki, hogy személyesen meglátogatta őket, kedvesen fogadták.

Koradélután Székelyhídon vett részt a jelölt az évente megszervezésre kerülő Kórustalálkozón, amelyen ezúttal is 8 bihar megyei, illetve két anyaországi csapat is elindult. Béres Csaba Székelyhd polgármestere reményét fejezte ki, hogy a következő találkozó már az újjáéptett városi sznház épületében zajlik majd, igéretet téve, hogy arra az alkalomra világháború kori nótákkal készül majd ő maga is. Biró Rozália szenátor-jelölt a dal értékét emelte ki, amely különösen értékessé válik, amikor azt szervezett formában kórus ad elő, hiszen ilyenkor minden hang, minden gondolat felerősödik, épp ezért a hasonló találkozók nemcsak a versenyről, hanem egymás kölcsönös tiszteletéről, a dal szeretetéről is szól.

Az esti órákban Biró Rozália részt vett a szentjobbi lakodalmas házban szervezett ünnepségen, amelyen a helybeliek a község átnevezését valamint a községközpont átköltöztetését ünnepelték. Molnár József polgármester köszöntőjében köszönetét fejezte ki a sikeres RMDSZ lobbinak, amely a helyi, megyei és országos szinteken is sikeresen "átvitték" ezt a 45 éves álmot. Az eseményen jelen volt Cseke Attila szenátor valamint Szabó Ödön RMDSZ ügyvezető elnök, mindketten képviselő-jelöltek, valamint Zatykó István, a település korábbi polgármestere. Biró Rozália szenátor-jelölt a jó csapatot emelte ki, amely ezt a projektet ilyen sikeresen véghezvitte, meg azt a kitartást, amit a szentjobbiak tanusította ebben az ügyben, reményét kifejezve, hogy a cél elérése újabb szép célok megfogalmazását eredményezik. Szentjobb községgé válása jelkép értékű a régió számára, a történelmi pillanatok hosszú évek múlva is szépen fog csengeni a bihari magyarok körében.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.