Biró Rozália szenátorjelölt kampánykörúton

2012.11.22. | Parlamenti választások , Bihar
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Biró Rozália szenátorjelölt kampánykörúton

Biró Rozália RMDSZ-es szenátorjelölt a keddi napon Margittán kampányolt stábjával valamint a helyi RMDSZ képviselőivel. Közel száz házhoz sikerült bekopogni, kellemes beszélgetések alakultak ki a margittaiakkal, akik rendre felismerték a volt nagyváradi alpolgármestert.

A beszélgetések többségében a megvalósult eredményekről, a szükséges fejlesztésekről és a józan politizálásról szóltak, nem elhanyagolva, hogy továbbra is figyeljen oda az RMDSZ a jó magyar- román viszonyokra, ugyanis egy Margittához hasonló vegyes környezetben az etnikai jellegű feszültségek minden helyi lakos számára kényelmetlenségeket okozhatnak. Többen azt is megjegyezték, hogy bölcs lenne olyan kampánytémákat keresni, amelyek nem a többségiek ellenszenvére pályázna, hanem sokkal inkább a kölcsönös megbecsülés és egymás elfogadása volna a járható út.

Az est során Biró Rozália meglátogatta a margittai Szent Margit Idősötthont, amelyet a helyi Caritas működtet. A jelölt gyümölcskosárral ajándékozta meg az otthon lakóit, majd egy meleg tea mellett tájékozódott az aktuálisan futó partneri együttműködésekről valamit a folyamatban lévő pályázatokról.

Biró Rozália szenátorjelölt szerdán Érmihályfalván kampányolt Nyakó József érmihályfalvi polgármesterrel valamint a helyi RMDSZ választmány néhány tagjával. Sok emberhez bekopogtak a Bocskai valamint a Dienes utcában, bemutatva a szövetség választási programját, elképzeléseit.

Kora délután a helyi polgármesteri hivatal gyűlésterme telt meg kis és középvállalkozókkal, ahol Biró Rozália gazdasági és közösséget érintő kérdésekben konzultált. A jelölt elmondta, a Kogálniceanu kártyához hasonló intézkedésekre van szükség, a meglévőket pedig egyszerűsíteni kell, hogy érthetőek legyenek mindenki számára. A 2013-as esztendő nagy mértékben a felzárkózásról fog szólni, ezért sokat fog számítani az is,  hogy milyen gazdaságpolitikát fog képviselni az új kormány, amelyben a magyarok is szerepet kell játszanak..Nyakó József polgármester szerint a város fejlesztési startégiája összhangban kell legyen a vállalkozások elképzeléseivel, fontos, hogy támogassák egymást ebben az időszakban. Ugyanakkor körvonalazódni látszik egy egyesületi forma is a vállalkozók között, amely a helyi szociális gondokkal is foglalkozik majd.  

Biró Rozália szenátorjelölt kampánykörúton Biró Rozália szenátorjelölt kampánykörúton Biró Rozália szenátorjelölt kampánykörúton
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.