Biró Rozália szenátorjelölt Paptamásiban és Székelyhídon

2012.11.26. | Parlamenti választások , Bihar
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Biró Rozália szenátorjelölt Paptamásiban és Székelyhídon

 

Biró Rozália RMDSZ-es szenátor-jelölt vasárnap részt vett Paptamásiban a pedagógusok számára szervezett XV. szakmai napon, ahol köszöntötte a megjelenteket. Köszönetet mondott a hivatásszerűen tanítással foglalkozó tanároknak és tanítóknak, akik nevelik a jövő generációját, odafigyelve rájuk minden nehézség ellenére. A jelölt szülőként úgy látja, hogy a hivatás továbbra is úgy válik értékké, ha azt a pedagógus odaadással végzi, a társadalom pedig mindent meg kell tegyen ahhoz, hogy a hivatást a pedagógusok méltósággal, böszkén végezhessék.

A szenátor-jelölt jelen volt a Székelyhídi református templom vasárnapi istentiszteletén, amelyet követően az ifjúsági teremben összegyűlt érdeklődőknek mutatta be röviden politikai programját. Elmondása szerint az egyház a társadalom egyik alappillére, amelyet kötelessége a politikának is, a társadalomnak is támogatni. Az érdeklődők kérdéseire válaszolva a magyar ügyek bukaresti képviseletét az RMDSZ tudja hitelesen ellátni, ugyanis a személyes visszajelzések szerint nagy többségében ezt gondolják azok a személyek, akikkel az utóbbi napokban találkoztak a szövetség jelöltjei. Rákosi Jenő esperes szerint szükség van a jó együttműködésre egyház, önkormányzat, megyei és országos szinteken, hiszen ez erősíti a magyarságot a mindennapok küzdelmében.

A Nedeczky háznál tartott, Ady Endre születésének évfordulója alkalmból szervezett ünnepségen Biró Rozália Ady szellemiségének mindennapokra érvényes üzenetéről beszélt, kiemelve, hogy a költőóriás verseiben ott csilingelt mindig a magyarsága, büszkesége és hitvallása - ezek nélkül igazán nehéz maradandót alkotni. Béres Csaba polgármester beszédében kitért Ady Székelyhídi kötődésére, a kisváros kultúrát támogató programjaira illetve a hagyományőrzés fontosságára. Az ünnepséget koszorúzással zárták.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.