Bölcs Diákok Országos szintű vetélkedő döntő fordulóját szervezi meg a Communitas Alapítvány és a magyaroktatás.ro

2012.06.13. | Ifjúság , Oktatásügyek , Communitas
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A Communitas Alapítvány és a magyaroktatas.ro 2011. novemberében hirdette meg a Bölcs Diákok országos szintű vetélkedőt, amelyre az ország 12 megyéjéből, 55 tanintézményből 153 csapat, közel 600 diák jelentkezett.

„A verseny által hasznossá, értelmessé és érdekessé kívántuk tenni a diákoknak a számítógép előtt eltöltött idejének egy részét, de megpróbáltuk elérni azt is, hogy kapcsolatot tudjanak teremteni az eltérő tudományok területén szerzett információk között, továbbá képesek legyenek információk keresésére, gyűjtésére és felhasználására, nem pedig csak azok egyszerű elraktározására. Mindemellett prioritás volt számunkra, hogy figyelmességre, pontosságra, kitartásra és következetességre neveljük őket, fejlesszük kreativitásukat és a csapatszellemet” – tájékoztatott Molnár Tamara, a Communitas Alapítvány programfelelőse.

Elmondta: a verseny döntőjébe kilenc csapat került be, akiknek nyereménye egy ötnapos élménytábor, amelynek keretein belül a döntő fordulóra is sor kerül, ahol további meglepetés-díjakkal várják őket a szervezők. A verseny döntőjére 2012. augusztus 13-17. között Szovátán, festői környezetben kerül sor.

„A Communitas Alapítvány által szervezett tábor rengeteg élményt és meglepetést, tartalmas kikapcsolódást, játszva tanulást tartogat a versenyzők számára. A tábor gazdag programkínálatában szerepel gulyásfőzés, City Bound, expedíció, tutajozás, táborverés és szabadtéri alvás, kötélkerti tevékenységek, valamint egyéb, kreatív közösségi programok” – számolt be a Communitas Alapítvány programfelelőse.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.