Brazília romániai nagykövetével egyeztetett Borbély László

2014.03.26. | Külkapcsolatok

Brazília romániai nagykövetével egyeztetett Borbély László

Brazília romániai nagykövetével, Raymundo Santos Rocha Magnoval egyeztett tegnap, március 25-én Borbély László, a képviselőház külügyi bizottságának elnöke.

„Fontos számunkra, hogy Dél- és Latin-Amerika legnépesebb és legnagyobb kiterjedésű országával ne csak külügyi bizottságok szintjén, de a parlamentek szintjén is szoros együttműködés alakuljon ki, ezért reméljük, hogy a brazil parlament mihamarabb jóváhagyja azt a gazdasági együttműködési egyezményt, amelyet a román parlament már elfogadott. A gazdasági együttműködés mellett a politikai kapcsolattartás, a folyamatos információcsere is lényeges, hiszen Brazília meghatározó tényező a Dél-amerikai régióban” – fogalmazott a megbeszélésen Borbély. Hozzátette, a következő napokban meghívást fog intézni a brazil parlament külügyi bizottsági elnökéhez, ugyanis volt környezetvédelmi miniszterként tisztában van azzal, hogy bioüzemanyag használati-, illetve újrahasznosítható energiai kérdésekben Romániának lenne mit tanulnia Brazíliától.