BÚCSÚZIK A ROMÁNIAI MAGYAR DEMOKRATA SZÖVETSÉG

2016.12.10. | Részvétnyilvánítás
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


BÚCSÚZIK A ROMÁNIAI MAGYAR DEMOKRATA SZÖVETSÉG

Megrendülten fogadtuk a hírt: elhunyt dr. Bárányi Ferenc temesvári aneszteziológus, író, az RMDSZ parlamenti képviselője (1990 – 2000), a Szövetségi Operatív Tanács tagja (1995 – 1997), a Szövetség első egészségügyi minisztere. 

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség kegyelettel emlékezik mindarra, amit Bárányi Ferenc több évtizedes munkássága jelentett az erdélyi és bánsági magyarság, közösségi életünk számára.

Dr. Bárányi Ferenc Nagyszentmiklóson született 1936. május 13-án. 1959-ben végezte el a marosvásárhelyi orvosi egyetemet, de kommunistaellenes tevékenysége miatt két évig nem államvizsgázhatott. Moldva és a Bánság különböző vidékein dolgozott gyakornokként és szakorvosként, majd Temesváron volt főorvos. Az 1989-es rendszerváltás után az RMDSZ temesvári parlamenti képviselőjeként tevékenykedett, ő volt a Szövetség első egészségügyi minisztere.

Íróként az 1974-ben megjelent Mindenki háziorvosa több kiadást is megért, legutóbbi kötete, a Boldogság délibábja Aradon jelent meg.

Azzal a reménnyel hajtunk most fejet gazdag életpályája előtt, hogy közösségi elkötelezettségét méltó módon át tudjuk örökíteni az új nemzedékekre.

Vigasztalódást gyászoló családjának!

Áldott és örök legyen az emléke!

KELEMEN HUNOR
szövetségi elnök

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.