Döntsön, rangsoroljon a Csík-területi előválasztáson!

2016.04.07. | Önkormányzatok , Csík terület
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Döntsön, rangsoroljon a Csík-területi előválasztáson!

Borboly Csaba arra buzdít minden szavazójoggal rendelkező csíki lakost, hogy vegyen részt az RMDSZ előválasztásán, és szavazatával rangsorolja a helyi tanácsosjelölteket, vagy fogadja a szervezet felmérést végző munkatársait. Hargita Megye Tanácsa és az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke szerint rengeteg a fiatal jelölt, ami azt mutatja, hogy a szervezet képes a megújulásra, ugyanakkor a tapasztaltabb kollégák munkájára is szükség van. „Elsősorban a fiataloknak kell megtalálniuk a megoldást problémáikra, kezükbe kell venniük sorsukat, és olyan változást kell előidézniük, hogy a helyi és központi döntéshozatal rájuk kezdjen koncentrálni minden intézkedésénél. A választók pedig beleszólhatnak, ki vegyen részt a döntéshozatalban a jelöltek közül. Erre kérem a csíki lakosságot” – nyilatkozta a területi elnök. 

Pénteken, április 8-án Tusnád községben felmérést végeznek, hogy a három jelentkező – György József, Rafain Endre, Ravasz József – közül ki legyen az RMDSZ polgármesterjelöltje, illetve rangsorolják az önkormányzati képviselőjelölteket. A kérdezőbiztosok házról házra mennek, és minden 18 év fölötti válaszolhat a kérdésekre.

Szombaton Szentsimonban végeznek felmérést arról, hogy ki legyen az RMDSZ polgármesterjelöltje: Fábián László vagy Kozma István. Ebben az esetben a kérdezőbiztosok szintén házról házra mennek, és minden 18 év fölötti válaszolhat a kérdésekre.

Vasárnap Szentimrén, Szentmihályon mozgóurnás előválasztás lesz a tanácsosok rangsorolásáról. Az urnát az urnabiztosok jelen esetben is házról házra viszik, és minden 18 év fölötti válaszolhat a kérdésekre.

Szentsimonban állóurnás előválasztást tartanak a tanácsosok rangsorolására: a nyolc jelölt közül kötelezően négy személy nevét, Csatószegen pedig a kilenc jelölt közül három személy nevét kell megjelölni a szavazólapon. A község mindkét településén a kult