Egyértelmű lesz a beszéd, egyenes az irány, amely felé a közösséget vezetjük majd – Cseke Attila az RMDSZ Bihar Megyei Szervezetének új elnöke

2016.09.01. | Bihar
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Egyértelmű lesz a beszéd, egyenes az irány, amely felé a közösséget vezetjük majd – Cseke Attila az RMDSZ Bihar Megyei Szervezetének új elnöke

Rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésen választották meg Cseke Attila parlamenti képviselőt az RMDSZ Bihar Megyei Szervezete új elnökének. Miután Kiss Sándor július végén bejelentette lemondását a megyei szervezet éléről, illetve a kijelölt határidőig egyedül Cseke Attila jelentkezett az elnöki tisztségre, augusztus 31-én, szerdán a nagyváradi Filharmónia nagytermében rendkívüli tisztújító küldöttgyűlést tartottak.

Kelemen Hunor szövetségi elnök köszöntőjében kijelentette: az RMDSZ fontos tényezője a romániai politikának és a Bihar megyei közéletnek is. Ennek köszönhetően van magyar megyei tanácselnök Pásztor Sándor személyében, Cseke Attila pedig a legmegfelelőbb elnöke lesz az RMDSZ megyei szervezetének, hiszen képes maga köré hiteles csapatot építeni, és visszaszerezni az emberek bizalmát. Kelemen Hunor továbbá megköszönte Kiss Sándornak a több mint egy évtizedes munkáját is.

Cseke Attila parlamenti képviselő felszólalásában kiemelte közösségépítő szándékát, kitért az emberekkel való párbeszéd fontosságára, illetve a közelgő parlamenti választások kapcsán is a legfőbb célkitűzésének a magyar közösség hiteles képviseletét és a munkát nevezte. Kijelentette, hogy minden olyan jóérzésű embernek helye van a szervezetben, aki a közösség ügyét szolgálni akarja. 

„Megválasztásom esetén aktív elnöke leszek az RMDSZ-nek. Olyan elnöke lesz a szervezetnek, aki az emberek között lesz a mindennapokban, a rendezvényeken, a magyar közösségben, Nagyváradon és a megyében. Ugyanakkor szeretném világossá tenni, hogy lezárult egy időszak a Szövetség életében, pontot teszünk rá a mai nap. Itt az idő új fejezet kezdeni. Vannak dolgok, amelyeket folytatni szeretnék veletek együtt, de lesznek új ötleteink, új pályákra is fogunk térni ezentúl. Egyértelmű lesz a beszéd, nem lesz köntörfalazás, és egyenes lesz az irány, amely felé a közösséget vezetjük majd” – jelentette ki Cseke Attila szavazás előtti beszédében.

Cseke Attila köszönetet mondott Kiss Sándornak az elmúlt 12 év munkájáért, a Szövetség Bihar Megyei Szervezet előző elnökeinek, Nagy Bélának, Varga Gábornak, Kapy Istvánnak és Lakatos Péternek. Hangsúlyozta: ők a maguk idejében azt tették, amit a közösség képviseletében és érdekérvényesítésében tenni kellett. „Köszönöm ugyanakkor mindazoknak, akik az elmúlt 26 évben bármilyen szinten is azért cselekedtek, hogy a bihari magyarok érezzék, hogy az RMDSZ-re mindig számíthatnak” – nyomatékosította.

A 223 küldöttből a titkos szavazás során 214-en adták le voksukat, ennek eredményeként 207 igen és 7 nem szavazattal Cseke Attila képviselőt választották meg az RMDSZ Bihar Megyei Szervezete hatodik elnökének. A küldöttgyűlést Biró Rozália SZKT-elnök, a megyei választmány elnöke vezette.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.