Élménytáborban vesznek részt a Bölcs Diákok

2018.07.30. | Communitas

Élménytáborban vesznek részt a Bölcs Diákok

Communitas Alapítvány 8. Bölcs Diákok országos szintű vetélkedő élménytáborában július 30-augusztus 4. között találkozik újra a kulturális kalandorképző legjobb 15 csapata Palotailván,  a Szalárd völgyében.

A szervezők beszámolójukban elmondták, idén több mint 60 diák vesz részt a táborban, ahol szórakoztató tanulással egybekötött programokkal várják a csapatokat. „Az előző évhez hasonlóan interaktív programokkal készültünk, kommunikációs nappal kezdünk, ahol az ismerkedés mellett feleleveníthetik a vetélkedő élményeit a diákok, majd a kémia és a biológia világába kalandozhatnak, idén sem marad ki a tábortűz és a túra. Mindezek mellett lesz táncház, kalandpark és rengeteg kreatív kihívás is”– mondta Sólyom Réka, a Communitas Alapítvány munkatársa.

A vetélkedő legjobb 15 csapata az ország különböző pontjairól érkezik: Temesvár, Sepsiszentgyörgy, Gyergyószentmiklós, Marosvásárhey, Szilágysomlyó, Torda, Nyárádszereda, Érmihályfalva, Nagyenyed, Székelyudvarhely, Szatmárnémeti, Kolozsvár, Szászrégen, részt vesz az Örökségünk Őrei szászrégeni csapata, akik a marosvécsi Kemény-kastélyt fogadták örökbe, valamint a Hajnal akar lenni népdaléneklési verseny két nyertese is.