Építjük Erdélyt - Véglegesítette jelöltlistáit az RMDSZ

2012.05.02. | Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Építjük Erdélyt - Véglegesítette jelöltlistáit az RMDSZ

9976 jelöltet indít a Romániai Magyar Demokrata Szövetség a június 10-i helyhatósági választáson – tájékoztatott ma Kolozsváron Kovács Péter főtitkár.

Az RMDSZ politikusa elmondta, a jelölési határidő lejártát követően vált véglegessé, hogy 319 polgármesterjelölt, 8854 helyi, 789 megyei tanácsosjelölt, 14 megyei tanácselnökjelölt méretkezik meg a Szövetség színeiben. A megyei tanácselnöki tisztségért versenybe száll Faragó Péter Arad megyében, Solomon Adrian Bákó megyében, Décsei Attila Beszterce-Naszód megyében, Pásztor Sándor Bihar megyében, Kovács Attila Brassó megyében, Borboly Csaba Hargita megyében, Kerekes György Fehér megyében, Tamás Sándor Kovászna megyében, Máté András Levente Kolozs megyében, Lokodi Edit Emőke Maros megyében, Böndi Gyöngyike Máramaros megyében, Csehi Árpád Szatmár megyében, Csóka Tibor Szilágy megyében és Halász Ferenc Temes megyében.

„Célunk a 2008. évi választási eredmények megismétlése, amikor 184 polgármester, 2195 helyi tanácsos, 89 megyei tanácsos és 4 megyei tanácselnök nyert mandátumot az RMDSZ színeiben, de természetesen szeretnénk ezeket a számokat meghaladni, és bízunk abban, hogy ez sikerülni is fog. Olyan jelöltjeink vannak, akik már bizonyítottak az elmúlt években, számottevő eredményeket sikerült elérniük, ezekre pedig az elkövetkezőkben is építkezni tudnak. Természetesen olyanok is indulnak a júniusi választáson, akik még nem dolgoztak önkormányzati struktúrákban, de szakmájukban sikeres, többszörösen bizonyított szakemberek, akik konkrét, megvalósítható programmal kívánják megszerezni közösségük bizalmát” – fogalmazott Kovács Péter.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.