Ilyés: „Holnap elkezdjük a Kubik tó kitakarítását”

2012.05.21. | Önkormányzati választások , Szatmár
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Ilyés: „Holnap elkezdjük a Kubik tó kitakarítását”

 

Csehi Árpád, aki a Kubik tó környékéről származik üdvözölte, hogy újra megszépül ez a városrész.  „A következő években folytatnunk kell az elkezdett infrastrukturális befektetéseket, a város modernizálását és élhetővé tételét, amely célkitűzéshez a már megnyert, mintegy 20 millió EU-s pályázatok biztosítják a szükséges pénzügyi alapot. A Kubik tó holnaptól kezdődő rendbetétele, valamint a környék szisztematizálása ezen fejlesztési terv fontos részét képezik és Szatmárnémeti modernizálását szolgálják” – hangsúlyozta Ilyés Gyula, az RMDSZ szatmárnémeti polgármesterjelöltje a kedden, május 21-én, a Solidății negyedben megtartott sajtótájékoztató keretén belül.

A most kezdődő munkálatok egy kétéves terv részét képezik, mely során először a Kubik tó kitisztítására és egy körülvevő járda megépítésére kerül sor a Solidarității és a Barițiu negyedek között, majd ezt a teljes környék felújítása és a forgalom optimalizálása követi. A befektetési projekt a köztulajdonban levő területekkel kezdődik, majd a magántulajdoni részekre kiterjedve 2014 nyarán fejeződik be.

Ilyés kiemelte: „A Kubik tó egykori szépségének visszaállítása, a körülvevő forgalom megkönnyítése nagymértékben hozzájárul az érintett negyedek lakosságának és a teljes város életkörülményeinek javításához, egy fejlett Szatmárnémeti építéséhez.”

A sajtótájékoztatón részt vett Csehi Árpád, a Szövetség megyei tanácselnök-jelöltje is, aki a környékről származva üdvözölte a polgármester kezdeményezését és az infrastrukturális fejlesztés szükségességét támasztotta alá.

A sajtótájékoztatóra összegyűlt helyi lakosság érdeklődéssel követte a bejelentést, örömmel fogadva a terveket, melynek részleteivel kapcsolatosan kérdésekkel fordultak a polgármesterhez.    

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.