Kampányban és kampányon kívül is a munkára összpontosít az RMDSZ

2013.01.22. | Kovászna , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Kampányban és kampányon kívül is a munkára összpontosít az RMDSZ

Fotó: Kocsis B. János

A románok leckét adtak nekünk összefogásból, hiszen az összes ellenjelöltet visszaléptették és odaálltak az egyetlen független jelölt mellé - fogalmazott Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki elnöke a mai sajtótájékoztatóján, amelynek témája a Kovászna városi időközi választás volt.

“Okos ember más hibájából tanul, a buta a sajátjából sem, így tudnám megfogalmazni azt a hozzáállást, amelyet a magyar pártok egyike tanúsított a február 3-ai polgármester választás iránt is. Az EMNP nem tanult abból, hogy a parlamenti választásokon neki köszönhető, hogy nem sikerült Orbaiszéken magyar képviselőt választani, most ismét rajthoz álltak”- mondta Tamás Sándor.

Mindazok dacára, hogy a háromszéki RMDSZ többször is összefogást sürgető, egységes jelöltet támogató üzenetet fogalmazott meg az EMNP irányába, a válaszüzenet tartalma az volt, hogy szó sem lehet róla.

A területi elnök szerint Nemes Előd a bukaresti román politikusokat is meghazudtolva csúsztat: ”Két héten keresztül azzal szédítettek mindenkit, hogy azért nem állítanak jelöltet, mert nincs helyi szervezetük, és a törvény ezt írja. Mi kerestük a törvényben ezt a képtelen előírást, de ilyen butaságot nem találtunk. Majd ezt követően a megújulás jegyében, egy politikailag bukott és sértett, volt RMDSZ-es polgármestert javasoltak. Bejelentették, hogy az EMNP polgármesterjelöltje 2000-ben kilépett az RMDSZ-ből, ami nem igaz. Indult 2004-ben és 2008-ban is az RMDSZ által szervezett előválasztásokon, mindkét alkalommal mélyen alulmaradt az ellenjelöltjeivel szemben. 2004-ben 261 szavazatot szerzett, 2008-ban pedig mindössze 83 (5%) szavazathoz jutott Lőrincz Zsigmonddal szemben. Meg vagyok győződve arról, hogy most sem fogja megszerezni az érvényesen leadott szavazatok 5%-át “- hangsúlyozta az elnök.

Mindezek fényében az RMDSZ úgy látja, hogy az EMNP nem gondolja komolyan ez alkalommal sem, hogy van esélyük nyerni. Egyetlen dolgot gondolnak komolyan, hogy ártsanak a fürdővárosi magyarságnak.

Tamás Sándor szerint Thiesz János megnyerni a választásokat. Az elnök kifejtette, hogy nem lesznek látványos kampányesemények, hanem az eddig elkezdett munkát szeretnék folytatni.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.