Kampányolás huszármódra

2012.11.27. | Parlamenti választások , Bihar
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Kampányolás huszármódra

Tovább folytatja kopogtatást Szabó Ödön és kampánystábja. Az emberek nagy érdeklődéssel fogadják a parlamenti képviselőjelöltet, megtiszteltetésnek veszik, hogy ajtót nyitott rájuk, ügyes-bajos dolgaik felől érdeklődnek.

Paptamásiban ott jártunkkor épp tanügyi kádereknek tartottak szakmai napot, a több mint száz pedagógus ismerősként köszöntötte Szabót, hisz nincs a megyében olyan tanintézet, ahol nem járt volna az évek során, iskolát építettek, tornatermet emeltek, vagy éppenséggel kézilabdapályát aszfaltoztak közreműködésével. Egy családi pékségbe is bekopogtunk, a tulajdonos „lekenyerezte” a stábot. Még másnap reggel is frissen sült kenyér illata lengett a kampánybuszban. Szabó megkülönböztetett figyelmet szentel a szórványban élőknek, szó szerint a minden magyar számít elv mentén halad. Így nem maradhatott ki a meglátogatottak sorából Köröskisjenő, Palota és Pusztaújlak sem.

A kampány során jól jött az otthonról hozott „tarisznya”, benne a lovaglótudomány és a hangszerismeret. Szombaton lódobogás, dobpergés és kürtszó verte fel Hegyköztóttelek, Síter, Csatár és Bihar falusi csendjét. Szabó Ödön a szenjobbi húszárokkal együtt nyeregbe szállva szavazásra toborozta az embereket. Ő maga is huszár lévén cicomás gúnyát öltött magára, és mint a csapat kürtöse messze röppentette a hírt. A falusi emberek integettek a menet felé, akadt, aki pohár borral való koccintásra meg is állította a csapatot. Szülőfalujából, Kárásztelekről vidékünkre települt falusfeleivel parolázott Szabó, majd egy édesapa gyermekeit fotóztatta a huszárok gyűrűjében. A bátrabbjai, ha a lóra felülni nem is mertek, a képviselőjelölt kürtjéből megpróbáltak hangot előcsalogatni.

Már rég beesteledett mire Székelyhídra érkezett a „különítmény”. A lakodalmas házban „nagy volt a zsivaj, lárma”, nyolc jó hangú kórus vívta a hangok párbaját. Épp az érkeserűi asszonyságok teremtették a színpadon a jókedvet, amire csak rásegített az asztalok körüli poharazgatás. Szentjobbon is nagy ünnepet ültek, negyvenöt év után a falu visszanyerte elorzott községközponti státuszát. Az együttörülés élményét a helyiek Szabón kívül, Biró Rozália szenátorjelölttel és Cseke Attila képviselőjelölttel is megosztották.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.