Kelemen Hunor: kiegyensúlyozott, partneri viszonyra törekszünk az új magyar kormánnyal

2014.04.07. | magyar-magyar
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Kelemen Hunor: kiegyensúlyozott, partneri viszonyra törekszünk az új magyar kormánnyal

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség gratulál a FIDESZ-KDNP szövetség választási győzelméhez, és bízik abban, hogy a régi-új magyar kormánnyal továbbra is kiegyensúlyozott partneri kapcsolatot tud fenntartani, ugyanakkor fontosnak tartja a párbeszédet az összes magyarországi, demokratikus parlamenti párttal, mert úgy véli, a határon túli magyarság sorsa nem lehet pártpolitikai csörték témája. 

„A Kárpát-medencei magyarságnak egy erős Magyarországra van szüksége, amely segíteni és támogatni tudja a határon túli közösségeket. Egyformán érdekünk az, hogy a közös célokban, a nemzeti ügyekben egymást segítsük. Magyarországnak pedig az az érdeke, hogy az erdélyi magyarságnak legyen erős és legitim képviselete a romániai törvényhozásban, és megerősítse európai parlamenti képviseletét május 25-én. A kormányon lévő RMDSZ segítségével a magyar—román államközi kapcsolatok javítására is sor kerülhet a közeljövőben” – hangsúlyozta Kelemen Hunor szövetségi elnök, miniszterelnök-helyettes hétfőn, aki vasárnap este az RMDSZ több képviselőjével közösen Budapesten, a FIDESZ-KDNP központjában várta az országgyűlési választások eredményeit.

 

Kelemen Hunor szövetségi elnök, miniszterelnök-helyettes és Orbán Viktor kormányfő az elmúlt évben számos alkalommal találkozott, és egyeztetett aktuálpolitikai kérdésekről.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.