Kilenc év az elesettek szolgálatában

2012.11.28. | Parlamenti választások , Bihar
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Kedden ünnepelte fennállásának kilencedik évét a nagyszalontai Krónikus Betegellátó Szociális és Egészségügyi Központ. Megálmodója, megalapítója, Szíjjártó Zoltán, az RMDSZ szenátorjelöltje együtt ünnepelt az otthon jelenlegi lakóival, dolgozóival.

Az otthon szükségességét felismerve, egy évtizede merült fel a gondolat, miért ne lehetne hasznosítani a szalontai kórház egykori épületeit a nemes célra: otthont teremteni azoknak, akik idős koruk vagy betegségük miatt nem tudnak önállóan gondoskodni magukról. Az elképzelést hosszan tartó munka követte, Szíjjártó Zoltán minden követ megmozgatott, hogy megszerezze az otthon kialakításához szükséges pénzalapot. Így nyithatta meg ajtaját a Krónikus Betegellátó Szociális és Egészségügyi Központ kilenc esztendővel ezelőtt. Azóta több tucat emberen segített az otthon, szállást, lelkiismeretes ellátást biztosítva számukra a nehéz napokon, míg súlyos betegségből lábadoztak, vagy miután idős koruk már nem engedte, hogy önállóan éljenek.

Szíjjártó Zoltán, bár két esztendeje új munkakörbe került, az otthonról soha nem feledkezett meg. Rendszeresen látogatja az ott élőket, az otthonban mindig családtagként köszöntik az ott élők. A születésnapi ünnepségre nem érkezett üres kézzel, hatalmas dobostortával ajándékozta meg a kis közösséget. Minden gondozottal váltott pár baráti szót, hiszen valamennyijüket jól ismeri, tudja, hogyan vezetett az útjuk az otthonba, milyen betegséggel, milyen gondokkal küzdenek. „Az idős emberek többsége nagyon örül, ha valaki meglátogatja, meghallgatja őket, szóba áll velük. A mai rohanó világban az idősökről való gondoskodás kinőtt a családból és igen sokrétűvé vált. Ennek az oka lehet a családi funkciók módosulása.  A Krónikus Betegellátó Szociális és Egészségügyi Központ célja, hogy az előrehaladott kor és a betegségek ellenére segítsünk betegeinknek önállóságuk megtartásában, életszínvonaluk javításában, valamint megpróbáljuk életüket megkönnyíteni egy családias hangulat kialakításával” – mondta Szíjjártó Zoltán.

Az ünnepség családias hangulatban, baráti beszélgetéssel zárult.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.