Költségmegtakarítások a tulajdonosi társulások működésében

2013.02.06. | Képviselőház , Szociális
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Költségmegtakarítások a tulajdonosi társulások működésében

A Maros megyei tulajdonosi társulások elnökeinek kérésére módosítaná a társulások működésére vonatkozó 230/ 2007-es törvényt Kerekes Károly, az RMDSZ Maros megyei parlamenti képviselője.

A tulajdonosi társulások működésére vonatkozó törvény előírja, hogy a működésüket ellátó személyzet alkalmazása ne csak munkaszerződéssel történjen. A Kerekes Károly által letett törvénykezdeményezés kedvező megoldást vezetne be a tulajdonosi társulások személyzetét érintő alkalmazásokra, lehetővé tenné a polgári szerződéssel történő munkaviszonyok fenntartását is.

„Köztudott, hogy a megnövekedett energiaárak jelentős költségkiadásokat eredményeznek a lakónegyedekben élők számára. A tulajdonosi társulások által alkalmazott személyzet javadalmazása után fizetendő járulékok szintén a lakosságot terhelik. A járulékok csökkentése az által valósítható meg, ha a tulajdonosi társulatok polgári szerződéssel alkalmazzák a személyzetet, ugyanis ez esetben a munkaerőre fordított befizetések (társadalombiztosítás, egészségügyi biztosítás stb.) jóval kevesebbek, mint a munkaszerződések esetében” – indokolta Kerekes a törvénykezdeményezés szükségességét, majd elmondta, hogy jelenleg a kezdeményezést már a Parlament felsőháza tanulmányozza.

Hanganyag:
Kerekes Károly nyilatkozata


Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.