Közel 300 ezer lej értékben támogatja az ifjúsági programokat az RMDSZ

2015.04.15. | Kolozsvár , Ifjúság , Communitas , Pályázatok
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Közel 300 ezer lej értékben támogatja az ifjúsági programokat az RMDSZ

Fotó: Banga Előd Ernő

Az RMDSZ idén tavasszal 300 ezer lej értékben oszt ki támogatást erdélyi ifjúsági közéleti tevékenységekre, valamint az ifjúsági főváros magyar vonatkozású programjaira – tájékoztatott április 15-én Kovács Péter főtitkár.

A Kolozsvár Európa Ifjúsági Fővárosa 2015 projekt tevékenységeinek támogatását célzó pályázati alap olyan programokra összpontosít, amelyek magyar vonatkozású tevékenységeket helyeznek előtérbe, valamint látványosan és eredményesen tudják bemutatni a régió magyar vonatkozású kultúráját, hagyományait és gazdaságát. A 100 ezer lej értékű keretből 90 ezret osztunk ki 57 pozitív elbírálásban részesült pályázatra” – hangsúlyozta Kovács Péter, aki rámutatott: a fennmaradt 10 ezer lejes keretet szintén támogatás formájában hirdeti meg a Szövetség az őszi pályázási időszakban.

 

További 203 ezer lejt ítéltünk meg 254 erdélyi ifjúsági közéleti tevékenységet lebonyolító szervezetnek. Az RMDSZ mindkét pályázati kiírása által fontosnak tartotta, hogy minél szélesebb körben megszólíthassa a magyar fiatalokat, az erdélyi értékek felmutatására ösztönözve őket” – fogalmazott a Szövetség főtitkára.

 

Bodor László főtitkárhelyettes elmondta: a cél, amely mostanra beigazolódni látszik, az volt, hogy a projektek keretében minél gazdagabb programfelhozatal alakuljon ki, amely egyben közösségünk erejét is igazolja. „Az RMDSZ kiírásai érvényesülési keretet kívánnak nyújtani annak érdekében, hogy az idén kialakított intézményrendszerből, kapcsolati hálókból az ifjúsági szféra az elkövetkező években is profitálni tudjon” – értékelt Bodor László.

 

Az RMDSZ ifjúsági főváros tevékenységeit, valamint az ifjúsági közéleti programokat célzó kiírásaira 63, illetve 576 pályázat érkezett. A Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.